Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Máte rádi fotky? Zkuste Pinterest.

Redakce, 26.4.2013

Co je to Pinterest? Rychle rostoucí sociální síť pro sdílení fotek. Ptáte se, k čemu další sociální síť, když je tady Facebook, Twitter aj.? Pinterest je jiný. Neslouží k plkání a drbání, je to spíš kolekce sdílených fotoalb. Tedy něco jako Rajče? Taky ne... Vypůjčíme si tedy stručný popis z Wikipedie:

Pinterest je sociální nástěnka, která umožňuje všem uživatelům vytvářet a spravovat tematicky podobné kolekce obrázků. Pro inspiraci mohou uživatelé navštěvovat nástěnky ostatních a případně mohou vybrané obrázky připíchnout i na svou nástěnku. Cílem služby Pinterest je propojit každého na světě s věcmi, které se jim zdají zajímavé skrze globální platformu inspirací a sdílení nápadů.

Tedy, na Pinterestu si vytvoříte svoji nástěnku (tu nazvete například Motorky), zařadíte ji do vhodné kategorie (zřejmě Cars and Motorcycles) a "připícháváte" na ni (anglicky Pin It) své fotky. Také však můžete brouzdat galeriemi ostatních uživatelů a když se Vám nějaká fotka libí, dáte si ji i na svoji nástěnku (Re-Pin). Naopak ostatní uživatelé mohou Vaše fotky dávat na svou nástěnku, pokud se jim líbí. Jestliže však chcete mít soukromou galerii, jde to také, nastavíte ji jako skrytou.
Dále můžete nastavit sledování svých oblíbených uživatelů, přičemž jejich fotky se Vám při přihlášení zobrazují jako první.

Asi nemá smysl vše popisovat (na internetu ostatně vše najdete, např. ZDE), užívání Pinterestu je opravdu velice jednoduché a prohlížením mnoha úžasných fotek se dají strávit dlouhé hodiny. Jak napsal na svém blogu Olda Neuberger:
"Facebook během krátké doby ukázal v podstatě celému světu co to je sociální síť, k čemu je dobrá, a jak ji používat. Od novinových článků, přes blogy se vyjadřování ve společnosti posunulo ke krátkým zprávám až jednovětným sdělením typu tweetu. Vytvoření pinu je ale ještě jednodušší. Takový obsah, kliknutím na pin u zajímavého obrázku, může tvořit každý s minimálním úsilím."
Zřejmě proto je Pinterest nejrychleji rostoucí webovou službou na světě. Nevýhodou pro české uživatele může být to, že není v češtině (zatím jen anglicky, německy, španělsky, francouzsky, holandsky a portugalsky), ale ovládání je tak snadné, že to není velkou překážkou.

Na závěr odkazy, kde se můžete sami přesvědčit o tom, co lze na Pinterestu najít:

Motocyklová dobrodružství

Motocyklové závody

Holky MotoGP

Café Racer

Motorky

Letadla

...a mnoho dalšího.

Rovněž MotoRoute má na Pinterestu svou nástěnku - viz MotoRoute na Pinterestu. Zatím tam toho není mnoho, ale fotky postupně přibývají.

Možná jste si už všimli, že pod všemi články na našem webu je tlačítko Pin It, které umožňuje "poslat" úvodní fotku na Vaši nástěnku. A pokud používáte Firefox, mohlo by vás zajímat toto rozšíření (tlačítko Pin It).

Tak příjemné brouzdání světem fotek!

 


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor