Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Motorkáři dětem, to není jen fráze

Marek Olbert, redakce MotoRoute, 16.7.2020

MOTORKÁŘI DĚTEM, to není jen fráze...

Nejen velké problémy stmelují lidi, ale i ty malé, které běžný smrtelník ani nevnímá. 

V Moravskoslezském kraji funguje nezisková organizace, dalo by se říct parta nadšenců, která tuhle myšlenku zvedla velmi vysoko. Lucie Hrušková a několik dalších motorkářů aktivně pracují na tom, aby handicapované děti a jejich rodiny měly více zábavy, zážitků a radosti, než si sami mohou dovolit. Spolek MOTORKÁŘI DĚTEM organizuje výlety, akce a další aktivity, daří se jim pro tento projekt získávat i finance.

Jedním ze zdrojů příjmu je nástěnný kalendář, který od roku 2016 tvoří se svými kamarády a vy si jej můžete koupit a pomoci dobré věci. Je už sice půlrok za námi, ale pár kousků je ještě k dispozici, tak pokud máte doma nebo v garáži místo na stěně, mrkněte na facebook profil MOTORKÁŘI DĚTEM a zkontaktujte se, na FB profilu najdete vše podstatné.

Za získané peníze, nejen koupením kalendáře, ale i zasláním finančního daru, se pro děti pořádají oslavy narozenin, návštěvy různých atrakcí, kulturních vystoupení... Martin Moravec, jeden z nadšenců říká, že smyslem jejich práce je dát dětem nové zážitky a „vytáhnout je ven“. Kdo z vás se byl podívat do vojenské letecké základny Čáslav? Aha? A MOTORKÁŘI DĚTEM to uměli zařídit a společně s rodinami handicapovaných dětí zažili skvělý den mezi letadly i na leteckém simulátoru. 

A když to nejde jinak, jedou motorkáři za dětmi na návštěvu, třeba do ostravského Čtyřlístku, což je centrum pro osoby se zdravotním postižením. Jak říká Lucka Hrušková, ta dětská upřímná radost a úsměv nejde ničím nahradit. 

Kalendář na rok 2021 je už pár dnů nafocený, teď nastává práce s grafikou a dalšími nezbytnostmi a jeho představení je naplánováno na neděli 18. října 2020 v 14:00 hodin.

Takže vás touto cestou srdečně zveme na prezentaci již 6. ročníku kalendáře Motorkáři dětem, která proběhne v Rock and Roll Garage Club Ostrava Marcela Woodmana v Ostravě.  

Udělejte si čas pro dobrou věc i vlastní zábavu. Těšit se můžete na Mažoretky Banimo Opava, Bolatické Bobry, Jumping by Ferri, Taneční skupinu P.U.S.A., Klauna Kalimera, Poledance, Respect Dance Crew, Afry a Tany Tany Orientální tance Opava, Puls SVČ Opava a také na krásné motorky, dobrou zábavu a skvělou společnost. Programem provází Boží Wašek a Zuzana Střechová z rádia Čas. 

Přijďte v říjnu zapařit do Ostravy, do kultovního hudebního klubu, nebo pomožte finančním darem na bankovní účet 12345356/5500.

Sledujte facebook profil MOTORKÁŘI DĚTEM, ať vám nic neunikne, nebo sdílejte akci a myšlenku Prezentace kalendáře 2021.