Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Motorkáři rozvážejí roušky i radost, pomozte i vy!

27.4.2020

Chlapi na silných strojích, kožené oblečení, partička, která vyvolává na silnici respekt. V očích mnohých obyvatel minimálně převáží drogy, nebo jedou dělat jinou neplechu.

Jenže... opak je pravdou. Jedou pomáhat. Vezou roušky a dezinfekci a rozhodně ne v malém množství. Směřují do dětských domovů, domovů důchodců a dalších sociálních zařízení, kde jsou potřeba. Nejde ale jen o dopravu, u které vše začalo...

Partička kolem Harley-Davidson Praha se začala zajímat, jak v době koronaviru pomáhat. Nejprve krátké jízdy po Praze, rychlé převozy potřebného materiálu. Pak se ale koordinátor Michal Honc spojil s René Hradeckým ze skupiny Pražská pomoc, a nabralo to úplně jiné grády. Rozvozů je mnohem víc a motorkáři navíc vyráží mimo hlavní město.

Každá skupina si bere na starosti jednu oblast republiky, koordinátor vyhledá potřebná místa, kluci naloží a jede se. Cesta vede do minimálně deseti zařízení, kde motorkáři nejen předají zmiňovaný materiál, ale také se snaží tamní obyvatele rozveselit a přivézt na jiné myšlenky.

„Motorky samozřejmě přitahují pozornost. Mile nás překvapilo, jak je vůči nim i většina starých lidí otevřená. Kdo chtěl, mohl se posadit a bylo vidět, že pro některé z nich je to splněný sen. Slýcháme spoustu historek z mládí, kolikrát je to až na zvlhlé oči.“ popisují kluci, kteří právě přijeli z rozvozu.

Chcete se připojit? Budete vítáni. Je úplně jedno, na čem jezdíte, jen to chce nějaké ty kufry nebo zavazadla. Rozhodně se nám budou hodit každé ruce a dvě kola. Kromě jezdců bychom také potřebovali pomoci s koordinací v jednotlivých krajích, kam se naše činnost rozšiřuje – hodí se koordinátor, skladovací prostory, i kontakty na domovy a sociální zařízení, která by naši pomoc uvítala.

Pokud se chcete připojit, kontaktujte prosím Michala na mailu:

michal.honc@pragueharleydays.cz

Díky!

Tým Harley-Davidson Praha

motorkáři pomáhají