Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

MOTOSALON 2019 je za dveřmi!

Redakce MotoRoute, 18.2.2019

Už za pár dní začíná motocyklová výstava MOTOSALON v Praze - Letňanech.

28.2. dopoledne se brány výstaviště otevřou novinářům a odborným návštevníkům, odpoledne (od 12:00) pak je výstava otevřená pro veřejnost.

Letošní MOTOSALON bude dosud největší za svou desetiletou historii. Jako při předchozích 10 ročnících, ani letos nebude chybět stánek magazínu MotoRoute.

Jak už je u nás zvykem, budeme mít vedle stánku i plochu s cestovatelskými motocykly. Konkrétně uvidíte BMW Fandy a Kačky (Na Bramboře kolem světa) spolu s oběma cestovateli, KTM herce a nově i motocestovatele Martina Písaříka (ten se bude u nás na stánku rovněž pohybovat), KTM Marina Pouby a BMW Rudy Fráni. Očekávejte rovněž Igora Brezovara s jeho R 1100 GS. V neposlední řadě bychom měli mít na stánku i závodní dakarský stroj, pakliže se vše stihne...

Samozřejmě budete mít možnost prodloužit si předplatné našeho magazínu, koupit si nějakou knížku z našeho e-shopu apod.

Přijďte, těšíme se!

MOTOSALON - Provozní doba pro návštěvníky

Odborný a tiskový den
28. 2. 2019 9:30 - 12:00 hod.
pro zvané hosty a novináře
Dny pro veřejnost
28. 2. 2019 12:00 - 19:00 hod.
pro veřejnost
1. - 2. 3. 2019 9:30 - 19:00 hod.
3. 3. 2019 9:30 - 17.00 hod.

 

Na co se můžete na výstavišti těšit?

V dřívějších článcích jsme představili novinky motocyklových značek, ale chybět nebudou ani dovozci a výrobci servisního příslušenství, moto oblečení, doplňků, náhradních dílů nebo motoškola. 

 

Car-Pro Akademie: trénujte jízdu v náklonu

Firma Car-Pro Akademie GmbH z Německa, která se právě přihlásila, bude prezentovat motorky "s křídly" - bezpečný a bezpečnostní prvek nejen pro výuku jízdy v náklonu, ale i běžnou jízdu. Zájemci z řad zkušených jezdců, ale také začátečníků se mohou přihlásit na osmihodinový kurz jízdy v náklonu až 50°. K dispozici jsou stroje Kawasaki ER6N, BMW G 310 GS nebo BMW R 1200 GS. Výuka probíhá ve skupině max. 6 účastníků na jednoho instruktora. Vyzkoušeli jsme a je to super, mrkněte na článek náklon 50° na motocyklu s křidélky.

 

MBW: Vyzkoušejte oblečení na superbiku

Firma MBW s.r.o. z Hluboké nad Vltavou potěší návštěvníky veletrhu nabídkou kvalitního moto oblečení z kůže i speciálního textilu. Na dotaz, zda letos chystají novinku, nám odpovídá Jan Přílepek: „Naše firma MBW každoročně přichází na výstavu z celou řadou novinek v oblasti moto oblečení. Návštěvníci se mohou těšit na nové designy našich produktů, do kterých každoročně vkládáme osvědčené bezpečnostní a funkční prvky obohacené o nové zkušenosti i trendy. Mezi novinkami pro rok 2019 se objeví cestovní textilní komplety, rozšíření naší kolekce moto rukavic a moto bot, několik stylových modelů kevlarových jeansů, atd.“ Většina vystavovatelů na svých expozicích láká návštěvníky něčím atraktivním. Co navíc nabídne MBW? „Součástí naší výstavní plochy bude i závodní superbike Kawasaki ZX-10R, který mohou návštěvníci nejen obdivovat, ale také využít při zkoušení moto oblečení MBW, aby naše produkty otestovali i v sedě na stroji."

 

Car Servis s.r.o. představí tlumiče Wilbers

Od roku 1985 pracuje Benny Wilbers se svou firmou na optimalizaci podvozků motocyklů. On a jeho tým se považují za pionýry ve svém oboru, kteří nastavují trendy v celém odvětví. Více jak 30 let zasvětili vývoji rozličných částí a typů podvozků a v tento okamžik jejich firma Wilbers disponuje jednou z nejširších nabídek na trhu. Jejich portfolio zahrnuje tlumiče podvozku v řadách Ecoline a Adjustline, příslušenství předních vidlic včetně různých provedení pružin, tlumiče řízení, sady pro snížení a zvýšení podvozku a mnoho dalšího. Už dříve se společnost Car Servis specializovala na úpravy podvozků různých motocyklů, od letošního roku se navíc stává ofificálním zastoupení značky Wilbers v České republice. Přijďte se na stánek společnosti Car Servis poradit, co by bylo z produkce Wilbers na vaši motorku vhodné, podle toho jak jezdíte, jestli sami nebo ve dvou a hlavně kudy vedou vaše nejčastější cesty.   

 

Street Racer - oblečení navrženo motorkáři

Tým MotoZem se letos představí s českou značkou Street Racer. „Produkty navrhujeme přímo my, motorkáři. Představíme novinky od kožených a textilních bund, kalhot, jeansů, až po doplňky jako jsou kukly a šátky,“ uvedla Renáta Dubská, marketingová manažerka společnosti. Jednou z novinek bude například dokonale propracovaná cestovní bunda z nové kolekce - Street Racer Rocket. Tato bunda je vyrobena z  polyesteru 600D, podšitá  příjemnou síťovinou a má vyjímatelnou termo vložku s kapsičkou pro mobilní telefon a vyjímatelnou voděodolnou membránu. Součástí bundy jsou homologované chrániče ramen a loktů, pěnový zádový chránič a použity jsou nejkvalitnější zipy YKK. Kromě novinek v sortimentu moto oblečení přiveze MotoZem na svůj stánek i helmy. „Navázali jsme spolupráci se značkou Lazer a představíme tak limitovanou edici přileb Lazer Bayamo s Motozem logem za zvýhodněnou cenu 1999 Kč pouze na Motosalonu,“ láká návštěvníky manažerka.

 

MOTOREX CHAINLUBE ADVENTURE - perfektní sprej na řetěz pro cestovní endura

MOTOREX rozšiřuje svou populární řadu výrobků pro péči o řetěz novým CHAINLUBE ADVENTURE. Toto bílé mazivo na řetěz s přidaným PTFE bylo vyvinuto speciálně pro potřeby moderních cestovních endur a kombinuje v sobě přednosti léty prověřených výrobků pro silnici a terén z řady CHAINLUBE. Mazivo je vhodné do terénu i na silnici, je odolné proti prachu a špíně, snižuje opotřebení, je odolné i proti odstředění, tedy nestéká. Mazivo užijete pro krátké vyjížďky i dlouhé expedice. U Motorexu nedělají věci jen tak na oko. Mazivo bylo vyvinuto odborníky, testováno v terénních i silničních sportovních disciplínách, díky čemuž se otestovala i odolnost proti vlhkosti. Použitelnost je vhodná pro O-kroužky i X-kroužky. Sortiment značky Motorex si na výstavě můžete prohlédnout na stánku Touratech a u motocyklů KTM.

 

Novinky 2019 od značky od INTERPHONE představí společnost Recall s.r.o.

Na výstavě nás čeká k vidění od zančky Interphone spousta novinek. Nebyl rok, kdy by Interphone neměl ve svém sortimentu nějakou novinku a stejné je to i letos. Tři nové interkomy, dva nové designy, inovace v podobě možnosti interkom vyjmout z vlastního pouzdra. Nová vlajková loď komunikátorů - Interphone Avant - je nově vybaven dojitým Bluetooth modulem, což umožní do konferenčního hovoru propojit 8 interkomů, nebo poslouchání hudby a současně i telefonovat. Dosah spojení se zvýšil na 1,7 kilometrů, což už je pořádná vzdálenost. Aktualizace si umí interkom stáhnout sám po připojení k počítači a samozřejmě je možné interkom ovládat přes aplikaci v mobilu. K vidění budou nové pouzdra a držáky na mobily a navigace, přibudou i GPS Trackery. Už nebude třeba externích služeb. Stačí Tracker od Interphone namontovat do motorky a hlídáte si ji sami. Je toho hodně, přijďte si prohlédnout novinky Interphone osobně na výstavu Motosalon 2019 v Praze.