Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Nová verze aplikace BikerSeason pro motorkáře

Redakce MotoRoute, 18.8.2015

BikerSeason vydává novou verzi speciální aplikace pro motorkáře

Z dílny zlínských autorů globální motorkářské služby BikerSeason právě vyjíždí nejnovější Android verze stejnojmenné aplikace. Ta prošla výrazným redesignem, získala novou navigační funkci BikerEye a databázi s více než 10 miliony bodů zájmu. Nové funkce a design dostala i webová část služby – Interaktivní plánovač. Celý projekt je specifický tím, že jej vyvíjí sami motorkáři, kteří přirozeně ví, co pravý biker chce a potřebuje.

Motorkáři celého světa, kteří „jedou“ na systému Android - ale i majitelé iPhonů - můžou právě teď stahovat zdarma nejnovější verzi aplikace BikerSeason. Její hlavní novinkou je funkce BikerEye.

„BikerEye motorkáři jednoduše a jasně zobrazuje, kudy jel, kudy vede jeho plánovaná trasa a jaké body zájmu jsou okolo. Mezitím jeho trasu neustále trackuje. Záznam trasy včetně základní statistiky pak může biker jednoduše skrz sociální sítě sdílet s těmi, co zůstali sedět doma,“ doplňuje Tomáš Marcaník, zakladatel BikerSeason.

Dalším důvodem, proč si appku stáhnout, je nově rozšířená databáze bodů zájmu. Aktuálně čítá přes 10 milionů položek – pro pohodlné filtrování ve 47 kategoriích - od koupališť a pěkných úseků po benzínky či nemocnice.

BikerSeason není pouze mobilní aplikace, ale all-in-one služba, jejíž součástí je Interaktivní webový plánovač a organizátor vyjížděk na www.BikerSeason.com. Stejně jako aplikace, i on prošel lehkým redesignem a získal novou funkci – Kalendář akcí. Kdokoliv v něm může srazy, výstavy, závody či vyjížďky s pomocí praktického filtru jednoduše najít, nebo přidat „své“ – ať je návštěvník, nebo pořadatel.

Služba má potenciál také pro řadu podnikatelů. Těm umožňuje propagaci skrz mapu, trasy a akce. Projekt zaujal i společnost Seznam.cz, která do BikerSeason v roce 2015 vstoupila se zájmem zúročit zkušenosti s tvorbou služby Mapy.cz.

Celý nápad na vznik aplikace přišel v Portugalsku: „Chtěl jsem si zde půjčit motorku a projet nejlepší místní trasy kolem Lisabonu. Hledal jsem aplikaci, která by poradila, co navštívit a kterou trasu zvolit, případně by mi i cestu zaznamenala... Nenašel jsem, a tak jsem ihned po návratu založil BikerSeason s cílem pomoct a sjednotit světovou motorkářskou komunitu,“ říká Tomáš Marcaník.

Aplikace zdarma ke stažení: