Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Nové knihy do knihovny

Jurek Hueber

Žhavím telefon v pátek do redakce Motoroute, neboť sháním knihu Williama Queena, „Dva roky s Mongoly“, která je příběhem tajného agenta, co působil v jednom z nejnebezpečnějších motorkářských gangů v USA. (nejedná se o gang při setkání s prasetem a  Kotkem,…“asi jinej gang, co?“ ). Bohužel, kniha je beznadějně vyprodána, sděluje mi šéfredaktor Michal Hamšík. Zkusíme přítele na telefonu, Toma „Bustera“ Dostalíka. Ten ji sice má, ale potvrzuje, že již není nikde na internetech k mání. Měla by se snad ještě dotisknout na podzim? No což, alespoň ji nějak skopčím, nafotím, ukradu, vyšmelím … ale nelze ji prostě nemít.
No raději si hned objednávám další knihy, neboť vše nějak s touto tématikou rychle mizí z pultů knihkupectví. … zvláštní!!!  Samozřejmě nelze nemít knihu presidenta oaklandského chapteru Hells Angels „Cesta z pekla“ , stejně jako Jay Dobynsův „Žádnej Anděl“, či Alexe Chineho „Tlustej Mexikán" z prostředí Bandidos. Desperátskou mašinu Brocka Yatese mám, stejně jako Bargerovy „Kréda ze silnice“ i „Pekelnýho Anděla“, což by měl mít snad asi každý, neboť tyhle knihy jsou učebnicemi každého motorkáře, který něco organizuje a nejen pro něj.
Protože je sobota a celkem hovn co na práci, vyrážím omrknout Novou Karolínu, cože to tady v naší sto šachtové Ostravě postavili za nesmysl. No aby se neřeklo, juknu i do knihkupectví, protože co kdyby. Jakže? Co kdyby? Ty vado, Mongoly tady mají, a nejen je! Kouknu do regálu a vidím Perrenterovu Legendu o motorkách a bikerech mimo zákon. A aby to nebylo málo, je tady i Born to be Wild od Paula Garsona. To se mi snad jenom zdá, beru samozřejmě a nedám raději z ruky. Mají tam již poslední kousky!!! Přihazuji Mexikána, Anděla i Cestu z pekla. Ostatní skvosty se již v mé knihovně nacházejí.
Nesu si tuhle krásný komínek k pokladně a na prodavačky milý usměv, se slovy:  „… bude to za tisícdevětset korun českých, pane…“, vybulím pin na kartě, bez mrknutí.  A už je v baťohu!!! No tak se mi ta cesta na Novou Karolínu sice prodražila, ale krásně prodražila. Prosím Vás, je tady někdo, kdo mi rozumí a je stejně švihnutý, jako já, nebo je něco špatně..  :-)))))???

 

Pozn. Některé knihy lze objednat na tomto webu.


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor