Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Oslavy 115. výročí Harley-Davidson v Praze jsou v plném proudu

Zorka Horká, 6.7.2018

Praha momentálně žije 115. výročím H-D. Ze všech těch událostí, které se na pražském výstavišti v Holešovicích budou konat je jedna, co má rozhodně smysl a de facto nese myšlenku motorkářské sounáležitosti.

V rámci 115 výročí H-D bude probíhat charitativní dražba helem, které vlastním designem vyzdobili významné osobnosti nejen kulturního života, ale i persony českého motorkářského světa. Mezi ně patří mimo jiné i Gabriela Novotná, Pepa Vojtek, Václav Noid Bárta a dokonce i Karen, Bill a Willie G. Davidsonovi a další.

Autorka nápadu Lucie Dubová MotoRoute sdělila, že výsledná podoba helem byla jen na oslovených osobnostech, které se rozhodly je vyzdobit. Mohly je pokreslit, pomalovat, vyšperkovat, polepit, kreativitě se meze nekladly. Tyto originály jsou nyní vystaveny na Holešovickém výstavišti se jmény autorů a všichni jsou v očekávání, jaká bude mít největší úspěch.

Samotné předání vydražených helem proběhne 7.7.2018 po 20:00 hodině v místě konání oslav a výtěžek bude věnován Domovu Pramen v Mnichově u Mariánských Lázní.

MotoRoute samozřejmě zajímala kreativita Gabči Novotné, dosud jediné české motorkářky na Dakaru (2018). A MotoRoute bude také dokumentovat přípravu Gabiny na Dakar 2019. Budeme vám pravidelně přinášet reportáže, a proto jsme s Gábi přišli na myšlenku společně absolvovat část tréningu, který není jednoduchý ani pro chlapy, abychom vám zprostředkovali co nejvíce autentické zážitky. A tak jsem si na sebe ušila bič, kdy se jako jediná baba v pánském kolektivu redaktorů MotoRoute pokusím s Gábi udržet krok a popsat vám svoje pocity z dění, jež mi bylo donedávna úplně cizí.

Pevně věřím, že vám přineseme zajímavé informace, fotky z míst které běžně nenavštíte a rozhovory se všemi zúčastněnými, včetně reportáže ze Serres Rally v Řecku.