Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Silniční jednoválec Triumph?

Michal Hamšík, 15.7.2011

Triumphu se v poslední době daří, letos plánuje vyrobit 53 tisíc motocyklů. Část se vyrábí v Británii, ale není žádným tajemstvím, že většina je produkována ve třech továrnách v Thajsku. Nárust byl dosažen zejména díky průniku do nových segmentů trhu s modely, jako jsou nový Tiger a Daytona.
Zřejmě proto plánuje značka dále rozšířit stávající modelovou řadu. Již byla řeč o znovuzrozeném Trophy 1200, o pravděpodobně připravovaném adventure modelu 1200 ccm jakožto konkurenci pro BMW R 1200GS, a nyní to vypadá, že se Triumph chystá proniknout také do segmentu nízkoobsahových jednoválců pro začátečníky.
Model s možným názvem Street Single by měl být montován v nové továrně Triumphu v brazilském Manausu z dílů, dovážených z Thajska. Má mít jednoválcový motor o objemu 267 až 350 kubíků (více verzí podle cílových trhů) a bude určen jak pro trhy rozvojových zemí (kde bude plnit roli "velké motorky"), tak jako začátečnický stroj pro Evropu a USA. Půjde tak o přímou konkurenci motocyklů KTM 350 Duke, Kawasaki Ninja 250 či Honda CBR 250R.

Zdroj: Motociclismo Brasil


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor