Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Tajný závod SCRC 2012

Jurek Hueber, 20.6.2012

Motorkáře ridingového klubu SCRC jsme na stránkách našeho časopisu již v minulosti představovali. Koneckonců, i na webovkách MotoRoute lze odkaz na stránky ostravskéhoi chapteru nalézt. Jistě není třeba dlouze připomínat, že se jedná o lidi, kteří se umí skvěle bavit a pro své kamarády leccos k zábavě i připravit.
Nejinak tomu bylo i druhý červnový víkend, kdy parta nadšenců připravila pro bikery akci zvanou Tajný závod. Byť název je poněkud zavádějící, neboť se nejednalo o soutěž, v niž hraje roli čas, přece jen závod to v jisté podobě byl. Soutěžicí byli rozděleni do jednotlivých družstev, vyjížděli do etap v patnáctiminuitových intervalech a na trase je čekala spousta překvapení, úkolů, které museli plnit a otázek, na než bylo třeba odpovídat. Jediným vodítkem byl vytištěný itinerář, který na daných kilometrech určoval, jakým směrem se jezdci mají dát.
Trasa vedla z Nového Jičína přes Opavu, okolo Slezské Harty na Valšov, Karlovu Studánku, Rejvíz, Jeseník a končila v překrásných Rychlebských horách, bývalých Sudetech. Byť vedla "jen" 220 kilometrů, někteří se na ní řádně zapotili, neboť ji absolvovali téměř celý den.
V cíli je však za to čekalo radostné veselí, neboť kromě skvělého ubytování v překrásném prostředí Račího údolí (www.raciudoli.cz) čekal na soutěžící bazén, skvělá večeře a po zbytek večera rockotéka. Nechyběla ani grilovaná kýta za rozumný peníz a čepovaný Gambrinus. Za skvělou akci patří dík nejen organizátorům, ale dlužno též poděkovat majitelce penzionu Martině Weberové, která je nejen motorkář, ale i šéf prodejny Kawasaki v Brně, za dobré zázemí. Počasí bylo jako na objednávku a věříme, že i ten příští, již jubilejní pátý ročník, pořadatelům Tajného závodu výjde, jak má.










Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor