Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Aktuality

Zdeněk Gottvald letos Dakar bohužel nepojede

Redakce MotoRoute, 23.11.2015

Bohužel, kvůli zákulisním jednáním se Zdeněk Gottvald nezúčastní nadcházejícího Dakaru, na který se celou sezónu pečlivě připravoval. Níže je jeho vyjádření k situaci:

Zdravím všechny své fanoušky a přátele,

s hlubokým zármutkem a politováním musím oznámit, že Dakar 2016 pro mě skončil, spolupráce s MRG Dakar týmem také, a to ještě dříve než vůbec začal.

Po letošní Šestidenní jsem podstoupil na soukromé klinice jednodenní artroskopickou operaci, kde mi byla opravena chrupavka v koleni, abych byl na Dakar stoprocentně v pořádku. Komplikace žádné nenastaly a po zdravotní stránce jsem absolutně v pořádku a připraven závodit.

Bohužel jsem však v současné době zjistil, že jsem byl ze startovní listiny vymazán, a to zřejmě přičiněním MGR Dakar týmu. Ihned jsem začal vyjednávat s pořadatelskou organizací ASO, která o moji účast stála a sdělila mi, že mohu startovat. Tuto informaci jsem však obdržel až tři dny před přejímkou a naloděním v Le Havru.

Okamžitě jsem jednal s KM racing teamem, který mi nabídl pomoc s technikou i zázemím, za což jim děkuji, jenže minimum času na přípravu techniky, zázemí i administrativní komplikace, byly hlavní důvody, proč jsem musel účast na Dakaru 2016 ukončit.

Tímto sdělením chci předejít jakýmkoliv spekulacím o mém zdravotním stavu nebo problémech s finančním zajištěním účasti na Dakaru 2016.

Chci velmi poděkovat všem svým partnerům, kamarádům a rodině, kteří mi celou dobu pomáhali a jsem moc rád, že mě budou i nadále podporovat. Již teď jsme zahájili profesionální přípravu na další ročník Dakaru 2017 a novou sezónu 2016.

Z Dakaru 2016 připravujeme exkluzivní reportáže a informace o průběhu této rally.

Přeji všem klukům hodně štěstí, aby dobře dojeli a neměli žádná zranění nebo technické problémy.

Ještě jednou děkuji za pochopení a podporu.

Zdeněk Gottvald