Normfest

 


Nacházíte se: CESTOPISY / Jednodenní výlety

Výlet na motorce na Zlínsko

7.10.2019

I když budete muset tentokrát vynechat zastávku ve vinném sklípku, věřte tomu, že jižní Morava a zejména Zlínsko má co nabídnout i milovníkům jedné stopy. Kam se vypravit s motorkou na jednodenní i vícedenní výlety?

 

Zoologická zahrada Zlín a zámek Lešná

Skvělým tipem na výlet je určitě vyhlášená zlínská zoologická zahrada, která se nachází zhruba 10 km od centra Zlína. V nádherně upraveném areálu na vás čekají stovky zvířat v moderních výbězích a pavilonech. V ZOO najdete například žirafy, opice, zebry, lachtany nebo aligátory. Přímo v areálu zahrady se také nachází oblíbený zámek Lešná, který také rozhodně stojí za návštěvu.

 

Distillery Land Rudolf Jelínek

Řidiči si sice budou muset odříci alkohol, přijet na jižní Moravu a nenavštívit Vizovice by byla ovšem chyba. Nesporně se jedná o mimořádně zajímavé místo, které se vyplatí vidět už jen pro jeho specifickou atmosféru. Tradiční palírna slivovice je dnes zmodernizovaná a přeměněná na exkurzní centrum, v němž se seznámíte s historií i současností tradičního nápoje. Věděli jste, že nejen Irsko, ale také Česká republika je domovinou kvalitní whisky?

 

Buchlovské kopce

Chřiby neboli Buchlovské kopce jsou poněkud opomíjenou atrakcí turistů. Ne však z pohledu motorkářů. Jedná se o trasu, která patří v tomto kraji jednoznačně mezi ty nejoblíbenější. Moto nadšenci zde oceňují hlavně krásné zatáčky a dobrý asfalt. Skvrnou na kráse ale bývá větší množství aut a vinou značného provozu tak na trase dochází k četným dopravním nehodám, je proto nutné zachovávat opatrnost.

Naše tipy byly jen stručným průřezem všech krás, které Zlínsko nabízí. Po jediném dni se vám tak odsud určitě nebude chtít ojet. Proto v rámci svých výletů nezapomeňte i na plán v podobě ubytování v některém z četných útulných hotelů a penzionů. Na serveru Megakupon.cz naleznete širokou nabídku slev na ubytování.