Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

CFMOTO vstupuje do seriálu MotoGP v Moto3

CFMOTO, 12.11.2021

Mistrovství světa silničních motocyklů – MotoGP je jednoznačně nejprestižnější světová soutěž okruhového sportu.
Značka CFMOTO se jako jedna z nejdynamičtějších motocyklových značek poslední doby v sezóně 2022 přímo zúčastní seriálu MotoGP, a to s novým týmem ve třídě Moto3.

CFMOTO s podporou partnera Prüstel GP team do závodu zaangažovalo dva piloty v této třídě. Za řídítky strojů budou sedět Španělé Xavier Artigas a Carlos Tatay.

Ani jeden z nich v této třídě není žádný nováček. Xavier Artigas v roce 2019 v GP ve Valencii získal pódiové umístnění a předtím se umístil v první trojce Red Bull MotoGP Rookies Cup. V roce 2021 dokončil celou svoji první sezónu ve třídě Moto3.

Carlos Tatay jako bývalý šampion podniku Red Bull MotoGP Rookies Cup se stal taktéž vítězem juniorského závodu FIM CEV Junior World Championships, a tak v roce 2022 vstupuje do svého 3. období v Grand Prix.

Závodní okruhové stroje jsou postaveny na základě speciálu KTM RC4, tedy stroje, který již třídu Moto3 vyhrál. Tým tak bude těžit z inženýrských a vývojových zkušeností TOP technických partnerů.

Tým Prüstel GP team je profesionální, rodinný tým se sídlem v Německu. Za posledních 5 let působení dosáhl vítězství pro John McPheea a mistra světa v roce 2020 – Alberta Arenase.

Su Zhen, CFMOTO Racing Development Manager, k tomu řekl: „Vstup do seriálu mistrovství světa Grand Prix pro nás znamená nové dobrodružství, ze kterého se velmi těšíme. Jsme vděční za silné partnery, jakým je tým Prüstel GP team a proto víme, že naše postavení v seriálu Moto3 bude velmi konkurenceschopné. Těšíme se na začátek Grand Prix a do budoucna se pokusíme začlenit i do jiných mezinárodních závodů. Zároveň doufáme, že fanoušci, nejen ti v Číně, budou naše působení sledovat.“

Týmový manažer Florian Prüstel dodal: „Velké díky CFMOTO. Jsme hrdí, že Prüstel GP může spolupracovat na tomto projektu. V dnešních složitých časech po celém světě, složitých pro celý motosport, jsme vděční, že máme po svém boku partnera, jakým je CFMOTO. S tímto globálním výrobcem budeme mít skvělou příležitost přinést pro značku ty nejlepší výsledky a tím i mediální zviditelnění.“

Pro CFMOTO to ale nejsou začátky v silničním sportu. CFMOTO se již zúčastnila různých domácích sportovních soutěží, a jako jedinou čínskou značku ji najdete s týmem fabriky i na závodech v Isle of Man TT – NO LIMITS 2021 TWINS CHAMPIONSHIP. Tady se objevila již v roce 2013.

CFMOTO MotoGP Team