Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Ducati představila Ducati Corse R&D tovární MX Team

redakce MotoRoute, Ducati, 25.1.2024

Když Ducati představila svůj "nedesmo" čtyřválec, bylo to velké pozdvižení, nejinak tomu je i u jejího jednoválce Desmo 450 MX. Kdo by to čekal? Naprosto bez okolků se ptáme..., kdy bude lehkonohé enduro s homologací na silnici? 

Loni 24. října oznámila Ducati svůj vstup do světa motokrosu s řadou modelů, které budou na trhu dostupné v příštích několika letech. V pondělí divize Ducati Corse Off-Road představila v Madonna di Campiglio během akce Campioni in Pista dva prototypy, které budou používat Antonio Cairoli a Alessandro Lupino v roce 2024.

Ducati Desmo450 MX – odhalení zcela nového MX motocyklu Ducati

Závodní Divize Ducati Corse Off-Road odhalila zcela nový motokrosový speciál Desmo450 MX, což je vskutku velmi odvážný krok do sportovního segmentu motokrosu. 

Ducati loni oznámila, že v příštích několika letech plánuje řadu terénních modelů, že v továrně vytvořila zcela novou závodní divizi – Ducati Corse Off-Road, což se stalo předmětem mnoha spekulací, protože off-roadový svět se dožadoval detailů a specifikací motorek. Aby bylo jasno, jedná se o prototyp stroje z továrního závodního oddělení Ducati Corse Off-Road a jeho případné součásti, které vidíte na obrázcích níže, zřejmě nebudou na sériových motorkách. 

Desmo450 MX je název nového modelu a historici Ducati poznamenají, že to není první Desmo 450 od Ducati, stejný objem měli už v 70. letech. Ventilový systém Desmo je tak pro nás v redakci jedním z nejkurióznějších prvků tohoto motocyklu. Skvělé, tleskáme. 

Nový motocykl bude debutovat v italském motokrosovém šampionátu 16. a 17. března v Mantově. Ducati říká, že „cílem této první závodní sezóny je hlavně získat data a informace ze závodů, aby přispěli k vývoji Desmo450 MX, který půjde do výroby v druhé polovině roku 2025“.

Vývoj bude neskutečně náročný a drahý, takže výše vyřčená otázka, kdy bude silniční enduro s 21" předním kolem, splňující homologaci, emisní předpisy a tak dále, by bylo prozatím hádání z křišťálové koule.

Závodní sezóna Ducati zahájena akcí „Campioni in Pista“ v Madonna di Campiglio v Trentinu

Nejne motocyly byly představeny, prezentaci si odbyly i týmy, které budou soutěžit v MotoGP (Ducati Lenovo Team) a WorldSBK (Aruba.it – Racing Ducati Team), spolu s novým týmem Ducati Corse R&D – Factory MX Team, který bude debutovat v italském motokrosovém šampionátu.

Mrkněte na video, jak si to všichni užili www.youtube.com/watch?v=gggKmL-Zdak