Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Honda Adventure Roads se v roce 2024 vrátí do Afriky

Honda a redakce MotoRoute, 18. 8. 2023

Po dlouhé cestě napříč jedinečnou krajinou Islandu v roce 2022 začne projekt Honda Adventure Roads příští rok psát novou kapitolu, a to prostřednictvím první ze tří každoročních akcí, z nichž každá se uskuteční na jiném kontinentu.

V roce 2024 se Honda Adventure Roads vrátí do Afriky, kde se jezdci na proslulém modelu CRF1100L Africa Twin vydají na více než 2 800 km dlouhou cestu přes putující duny a hornatou krajinu Maroka. Trasa byla navržena tak, aby si na ní mohli vyzkoušet své dovednosti i ti nejzkušenější offroadoví jezdci.

Příběh Honda Adventure Roads začal v roce 2017 epickou osmidenní 3 500 km dlouhou cestou z Osla na Nordkapp - nejsevernější bod Evropy - na strojích CRF1000L Africa Twin. Ve druhém ročníku v roce 2019 projeli jezdci na strojích Africa Twin během 12 dnů plných dobrodružství 3 700 km nejúžasnější jihoafrickou krajinou. Naposledy se tato mimořádná akce konala v červenci 2022 na Islandu a 30 jezdců se muselo vypořádat se zasněženými horami, přejezdy ledových řek a dosud nejnáročnějšími povětrnostními podmínkami.

V roce 2024 společnost Honda Motor Europe opět nabídne 30 jezdcům nezapomenutelný zážitek, který se naskytne jednou za život. Dobrodružství tentokrát začne v Agadiru na západním pobřeží Maroka, odkud se jezdci vydají na východ k dunám Erg Chebbi v Gara Medouar, projedou pohořím Atlas a kaňonem Dades a pak se vydají na sever do cílového města Nador.

Kromě úchvatného terénu s historickými horskými průsmyky a úseky dun, které prověří jejich vytrvalost, jezdci poznají marockou kulturu, zažijí ubytování v tradičních bivacích a vychutnají si hudbu Gnaoua pod africkým nebem plným hvězd.

Účastníci Honda Adventure Roads budou opět sedlat vlajkovou loď značky Honda, stroje CRF1100L Africa Twin, jejichž pověstná odolnost, vyváženost a maximální houževnatost byla ještě více posílena díky výzvám překonaným v předchozích ročnících akce. Motocykly budou opět zajištěny společností Honda, a to včetně veškerého potřebného příslušenství. Jezdci si budou moci vybrat buď manuální převodovku, nebo jedinečnou dvouspojkovou převodovku Honda. Balíček na klíč zahrnuje také prvotřídní ubytování, přepravu zavazadel, stravu, navigaci, pohonné hmoty a lékařskou podporu.

V čele skupiny pojedou průvodci, účastníci budou mít k dispozici GPS systém Tripy II a jistotu bezpečí díky systému Owaka pro živé sledování, který bude monitorovat jejich polohu i hluboko v marocké poušti.

Aby byl jedinečný zážitek, který Honda Adventure Roads nabízí, kompletní, budou mít účastníci opět možnost jet po boku dakarských jezdců Honda Racing Corporation z Monster Energy Honda Team a využít odborné rady těchto špičkových světových jezdců.

Čtvrtý ročník Honda Adventure Roads 2024 slibuje mimořádný zážitek, který opět vytvoří celoživotní vzpomínky a přátelství mezi účastníky. Chcete-li zaregistrovat svůj zájem a obdržet další podrobnosti a exkluzivní obsah v souvislosti s přípravou na Maroko, navštivte stránku www.hondaadventureroads.com. Ochutnávku toho, co můžete očekávat, naleznete na této adrese.

Registrace na akci a více informací poté zde:

https://www.honda.cz/motorcycles/experience-honda/honda-adventure-roads/morocco-2024.html