Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Honda rekordní

Honda, 9.1.2012

Společnost Honda Motor Co., Ltd. oznámila, že celosvětová výroba motorových strojů značky Honda překročila v roce 2011 hranici 100 milionů kusů.1
Výroba motorových strojů značky Honda se datuje od roku 1953 a vychází z původního cíle značky Honda využívat technologii ve prospěch lidí. V té době započalo rozšiřování motorů do zemědělských strojů, aby zemědělcům usnadnily do té doby převážně manuální práci.

Od té doby, společnost Honda postupně aplikovala svou nejdůležitější technologii - spalovací motor, do široké škály motorových strojů, která dnes zahrnuje kypřiče půdy, generátory, závěsné lodní motory, čerpadla, sekačky, sněhové frézy a množství dalších produktů. Motorové stroje Honda hrají významnou roli v životech lidí po celém světě, neboť síla jejich motorů lidem pomáhá při nepřeberné škále činností.

V rámci snahy o snižování emisí oxidu uhličitého se značka Honda v posledních letech aktivně zabývá vývojem výrobků pro uchovávání a výrobu energie. V důsledku toho Honda diverzifikuje své produktové portfolio strojů, které dnes zahrnuje kompaktní domácí plynovou kogenerační jednotku či solární systémy využívající tenkovrstvých solárních článků CIGS.2

V Japonsku se motorové stroje Honda vyrábějí v závodě Kumamoto a v továrně Hosoe, která je součástí závodu Hamamatsu. Mimo Japonsko byla výroba motorových strojů Honda zahájena v roce 1984, kdy byl ve Spojených státech otevřen závod na výrobu sekaček. Krátce po něm následovalo otevření francouzské pobočky Honda France Industries (1986), jež začala vyrábět sekačky, křovinořezy a generátory pro evropský trh. Dnes tato továrna vyrábí přes 1 700 strojů denně a v roce 2008 oslavila vyrobení třímiliontého stroje.

Dnes se motorové stroje Honda vyrábějí v jedenácti závodech v devíti zemích a své pravidelné uživatele si našly ve více než 150 zemích po celém světě. Tím se výroba motorových strojů, vedle výroby motocyklů a automobilů, stala jedním z klíčových pilířů značky Honda.
Společnost Honda hodlá pokračovat ve svém úsilí vyrábět širokou řadu ekologických, bezpečných a užitečných výrobků, které dokážou uspokojit různorodé potřeby zákazníků po celém světě.
 

1) Interní údaje společnosti Honda. Tato hodnota byla stanovena na základě počtu vyrobených motorů.