Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Kola a nářadí od KTM

KTM, 14.1.2010

compazine

compazine aethelruna.co.uk

KTM přináší zajímavou produktovou inovaci: Nejlehčí kola KTM v historii. Přední i zadní kolo váží nyní každé o plných 200 gramů méně, než obvyklá kola série SX, což představuje na motokrosové trati nezanedbatelnou výhodu jak pro profesionály, tak pro amatéry. Produktový manažer součástí KTM Thomas Diwisch k tomu řekl: „200 gramů se nemusí zdát mnoho, ale z hlediska rotující hmoty jde o velikou úsporu hmotnosti.“
Kola jsou lehčí mimo jiné i díky tomu, že mají pouze 32 drátů místo obvyklých 36, navíc niple (matičky) jsou z eloxovaného hliníku namísto sériových ocelových. Ráfku jsou taktéž eloxovány v typicky KTM oranžové.
Nová tovární kola jsou k dispozici ve dvou rozměrech – sada 21-18’’ a 21-19’’. Sada se dodává i s nastavitelným (6,5 a 6,2 mm) klíčem (kroutící moment 4,3 Nm).

Další novinkou je speciální nářadí. Příkladem je montážní stojan, nastavitelný na dvě různé výšky – vyšší pro motokrosy, nebo nižší pro motocykly řady Supermoto a jiné menší stroje. Závodníci uvítají, že speciální stojan také může být vybaven systémem pro rychlé plnění nádrže a má mnoho dalších „vychytávek“.
Správný mechanik oranžových jistě nepohrdne litrovou odměrkou, která nejen odměřuje kapaliny, ale dají se v ní i míchat dvoutaktní směsi v různém poměru.

Více informací o celé kolekci nářadí, nástrojů a dalších novinkách najdete na www.ktm.com, nebo u svých dealerů.