Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

KTM na Dakaru zvítězila již desetkrát po sobě

KTM, 20.1.2010

mirtazapine and alcohol forum

mirtazapine alcohol effects

Francouzský jezdec Cyril Després vybojoval na letošním Dakaru své třetí absolutní vítězství v kategoii motocyklů. Pro značku KTM představuje jeho triumf již desáté dakarské vítězství v řadě.

Cyril Després zvítězil na Dakaru už v letech 2005 a 2007. Spokojený závodník ke svému úspěchu řekl:

"Všechna vítězství jsou hezká, ale toto je obzvláště krásné. Je to vítězství tvrdé práce, zkušeností a neuvěřitelného týmu. Je nás v něm devět a nikdo z nás nikdy nepovolil. Všichni jsme chtěli zvítězit, všichni jsme chtěli tvrdě bojovat a taky jsme zvítězili. Je to fantastické. Samozřejmě v tom je spousta emocí."

Després, jehož kariéra měla i své slabší chvíle, zranění a byla vždy ve znamení konstantní bitvy se svým hlavním rivalem a španělským KTM-kolegou Marcem Comou, byl z vítězství opravdu dojatý:

"Jsem jen člověk. Vím že jsem teď 15 dní řídil motorku a jsem z toho vyčerpaný, ale ten zbytek sil, co mi zůstal, se přeměnil v slzy.
KTM hrála ve vítězství velkou roli. Věřili nám. Pracovali jsme 24 hodin denně každý den v týdnu, po mnoho měsíců. Jedna věc je jasná. Neobával jsem se porážky, prostě jsem chtěl vyhrát. Vůle k vítězství byla silnější než strach z porážky. Byl to těžký Dakar, nádherný Dakar, a jsem šťastný, že jsem zvítězil."

Na druhém místě skončil další jezdec KTM, Pal Ullevalseter z Norska, který tím završil svůj osmý dakarský závod:
"Skončit druhý v celkovém pořadí je více, že jsem očekával. Ale snil jsem o tom a teď je to tady. Na tomto Dakaru jsem zažíval jen dobré časy, žádné problémy."