Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Mitas je oficiálním dodavatelem pneumatik pro FIM Speedway Grand Prix 2014

Mitas, 5.5.2014

Mitas podepsal dlouhodobou smlouvu s BSI Speedway, promotéry FIM Speedway Grand Prix. Mitas se tak stal oficiálním dodavatelem pneumatik a sponzorem světového šampionátu již pojedenácté v řadě. Český výrobce mimosilničních pneumatik bude také hlavním sponzorem třetího kola šampionátu, které se jede již 17. května v Tampere a ponese název 2014 Mitas Finnish FIM Speedway Grand Prix.

„Mitas začal vyrábět pláště pro sportovní využití v roce 1947. Od té doby se datuje naše spojení s plochou dráhou. Již celých 67 let intenzivně podporujeme a rozvíjíme závodění na ploché dráze a těšíme se na pokračování této práce i v nadcházejících letech,“ řekl Andrew Mabin, marketingový a obchodní ředitel Mitas.

V roce 2014 Mitas znovu získal certifikaci FIM pro plochodrážní pneumatiky SW-07 a SW-09. Pláště Mitas tak splňují, nebo dokonce převyšují požadavky vydané certifikačním programem FIM. Certifikace je platná až do roku 2017. Plochodrážní pneumatiky Mitas jsou již dlouhodobě první volbou špičkových závodníků. Jejich zkušenosti z mezinárodních soutěží jsou cennou zpětnou vazbou pro Mitas při vývoji plochodrážních plášťů.

„Mitas podporuje světový šampionát FIM Speedway Grand Prix již řadu let a jsme rádi, že tato spolupráce bude pokračovat i nadále. Ceníme si také toho, že se Mitas stal titulárním sponzorem zahajovacího závodu ve finském Tampere, který se pojede na Ratina Stadium již 17. května,“ uvedl Paul Bellamy, výkonný ředitel BSI Speedway.

Seznam nadcházejících závodů:

17. květen
Tampere, Finsko
Tampere Stadium
31. květen
Praha, Česká republika
Markéta Stadium
14. červen
Malilla, Švédsko
G&B Stadium
28. červen
Copenhagen, Dánsko
Parken Stadium
12. červenec
Cardiff, Velká Británie
Millennium Stadium
16. srpen
Riga, Lotyšsko
Bikernieku Sport Complex
30. srpen
Gorzów Wlkp., Polsko
Jancarz Stadium
13. září
Vojens, Dánsko
Vojens Speedway Center
27. září
Stockholm, Švédsko
Friends Arena
11. říjen
Toruń, Polsko
Rose Motoarena