Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Mopedix na veletrhu Motocykl

redakce MotoRoute a mopedix.cz, 6.3.2023

Mopedix na veletrhu Motocykl 

Na proběhlé výstavě Motocykl v Letňanech byla premiéra české novinky – mopedix Electrix. Jak říká sám výrobce, je to pořádný moped pro 21. století.

Český výrobce GOODPED představil chybějící článek v motoristickém světě: výkonný elektrický moped mopedix Electrix, což je naprostá novinka, kompletně vyvíjená a montovaná v Česku. Ano, vyrábějí se zde i baterie. Na první pohled je to jednoduchá a obratná motorka, dle výrobce spolehlivý a bezúdržbový stroj, logicky pak alternativní a ekologický dopravní prostředek.

„Po třiceti letech jsme zase postavili pořádný moped,“ chlubí se Jindřich Melichar, jeden ze zakladatelů projektu. „Postavili jsme moped na pořádných kolech, s velkým rozvorem, takže se vám nezvedá na zadní. Uveze dva lidi s velkým nákladem a má jízdní vlastnosti jako motorka. Ale stále má pedály, takže si můžete přišlápnout, když je třeba.“ Na vývoji mopedixe spolupracoval výrobce mimo jiné s experty z Technické univerzity v Liberci či Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. 

Mopedix Electrix je jediný opravdový moped pro 21. století: má výkonný 3kW elektrický motor s rekuperací v kombinaci s funkčními pedály, pořádné hydraulické kotoučové brzdy vpředu i vzadu, 19“ kola - největší ve své kategorii - pro pohodlnou jízdu i přes výmoly, praktický nosič třeba na basu piv nebo sedlo spolujezdce, přední LED světlomet se třemi režimy svícení... Minimalistický design s minimem plastů podtrhuje bytelná ocelová konstrukce a poctivé řemeslné zpracování. Start-up vyvíjí i vlastní systém ozvučení s možností volby tichého režimu nebo zvuku, který jde za plynem - mopedix je díky němu bezpečnější a ještě zábavnější. Mopedix Electrix je výjimečná a obratná motorka, která překvapí jízdními vlastnostmi, velikostí a důstojností, a zcela nečekaně tak dává kategorii moped úplně nový rozměr.

 

K dispozici je i sada zavazadel, kam se naskládá dostatek věcí na prima piknik za městem.

Kdo na výstavě byl, mohl si vyzkoušet, jak se mopedix Electrix ovládá. Kdo to nestihl, sledujte www stránky www.mopedix.cz, kde jsou aktuální informace o výrobě, homologaci a následně přibudou i prodejci, kde bude možné testovací jízdy domluvit.