Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Motorkářská bohoslužba Strmilov

redakce MotoRoute, 12.5.2022

Jak píšou na oficiálních strínkách města Strmilov, město Strmilov se nachází v okrese Jindřichův Hradec v Jihočeském kraji. Strmilov se rozkládá po obou stranách historické česko-moravské zemské hranice. Žije zde přibližně 1 400 obyvatel.

Pro nás motorkáře je však důležitější, že zde žije i rodina Kubákových se svými kamarády z klubu Motorkáři Strmilov, kteří už pravidelně organizují "motorkářskou bohoslužbu". Akce je to velmi oblíbená a není divu, mrkněte na video z jedné takové akce roku 2020 http://pensionstrmilov.cz/motorkari-strmilov/. S občerstvením na akci letos pomůže SDH Strmilov.

V letošním roce je akce naplánovaná k datu 22.května a pokud byste nestihli, příští rok bude 15-ti leté výročí akce. 

 

A pokud pojedete kolem Strmilova někdy jindy, ve Strmilově je možné si v rodinné pražírně kávy zakoupit kvalitní zrnkovou a mletou kávu, navíc můžete navštívit i funkční tkalcovnu založenou v roce 1870. Rodinná firma Tkalcovna Kubák Strmilov pracuje s dlouholetou tradicí od roku 1870, kdy firmu založil prapradědeček současného majitele. Od té doby se firma stále předává z otce na syna. V současné době se zde vyrábí především designový bytový textil jako jsou přikrývky, přehozy, ubrusy, prostírky a další. K výrobě se používají výhradně 100% přírodní materiály a to vlna, bavlna a len. Přičemž převážně česká vlna je zde zpracovávána od rouna až po hotový výrobek. Jedinečnost výrobků je nejenom v kvalitě přírodních materiálů, jejich pečlivém ručním zpracování a výrobou na dochovaných původních stavech, ale především v dlouholeté rodinné tradici a zkušenostech. https://tkalcovna.cz/