Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

MOTOSALON 2019: Na co se můžete těšit - 2

Veletrhy Brno, redakce MotoRoute, 15.2.2019

Motosalon letos slaví kulatiny! Pěkných deset let. A oslava to bude velkolepá – 5 plných hal motorek, čtyřkolek, příslušenství, krásných holek a zajímavého doprovodného programu!

A co si pro vás připravili naši vystavovatelé pro druhou ochutnávku?

Ducati – nový hravý Hypermotard

Novinky značky Ducati bude v Praze prezentovat MOTO ITALIA s.r.o.. Jde o Diavel 1260 S, Multistradu 950 S, Multistradu 1260 Enduro, Hypermotard 950 SP a novou řadu Ducati Scrambler 800.

Diavel 1260 S nabízí maximální potěšení z jízdy, je poprvé vybavený plně nastavitelnou přední vidlicí Öhlins v charakteristické zlaté barvě a zadním tlumičem, taktéž plně nastavitelným, od stejného výrobce. Komponenty nabízejí nejen skvělou odezvu, ale i vynikající jízdní komfort na jakémkoli povrchu.

Nově je Multistrada 950 dostupná ve verzi S. To znamená téměř identickou výbavu s luxusním modelem Multistrada 1260S. A to včetně semiaktivního podvozku DSS, Cornering ABS, LED osvětlení s přisvěcováním do zatáček, bezlíčkovým zapalováním a automatickým vypínáním blinkrů a dalších vymožeností.

Nový model Multistrada 1260 Enduro rozvíjí dobrodružný enduro koncept o motor Ducati Testastretta DVT 1262 s plnou křivkou kroutícího momentu. Vylepšený podvozek usnadňuje manipulaci při pomalé jízdě a na místě. Sedlo je oproti předchozímu modelu o 1 cm níže, což ocení zejména jezdci nižší postavy.

Agresivní vzhled a sebevědomý sportovní charakter – to je nový Hypermotard 950, který se vrací ke kořenům závodních motardových speciálů. Široká řídítka, štíhlé boky a nízká váha zaručují hravost při každé změně směru

KTM představí nové adventure i enduro

KTM CEE S.R.O. dorazí na veletrh z Bratislavy a přiveze hned několik novinek. Jde o KTM 790 adventure / 790 adventure R, KTM 690 SMCR/690 Enduro R a 1290 superduke GT. Kromě nových mašin se mohou návštěvníci setkat i se zajímavými hosty, které firma na veletrh zve. „V našom stánku bude možné vidieť legendy Rally Dakar – slovenských pretekárov Štefana Svitka a Ivana Jakeša a zároveň českého freestylového motocyklistu Petra Piláta,“ uvedl Mikuláš Fajnor, Shows and Events manager firmy.

Kawasaki přiveze 11 novinek!

Absolutní novinky i nové evoluční změny modelů bude mít v nabídce ASKO KC s.r.o. – výhradní dovozce Kawasaki pro Českou republiku. Mezi nejdůležitější novinku bude nepochybně patřit Versys 1000 a to hned ve dvou provedeních. Zatímco první verze této cestovní motorky bude nabitá nejmodernějšími technologiemi i kompletní cestovní výbavou, druhá verze bude o něco levnější.

Milovníci retro motorek zase ocení novinky v podobě W800 a to jak model Cafe, tak verzi Street. Za zmínku také stojí nejvýkonnější motorka na trhu NINJA H2 Carbon. Tato nejsilnější motorka světa (na značkách, tedy v reálném provozu), má s náporovým sáním výkon až 243 koní, což je téměř o 30 koní více než její předchozí model.

Více o dalších novinkách na kawasaki.cz/cs/products

JourneyMan CZ - nejen nový elektromotocykl

JourneyMan CZ s.r.o. přiveze zcela nový elektromotocykl zn. Evoke, dále pak novinky - motocykly CF MOTO NK650, NK450 a MT650. A protože jde převážně o čtyřkolkovou firmu, představí nám i řadu novinek na 4 kolech.

Například nejočekávanější čtyřkolku posledních let - model CF MOTO Gladiator X1000 V-Twin EPS, dále pak nové CF MOTO Gladiator X600 EPS, CF MOTO Gladiator UTV1000 V-Twin EPS, a úplnou novinku španělského výrobce Corvus - naftové pracovní UTV Corvus Terrain Diesel DX4 1000.

Na jejich expozici budou k vidění také speciálně vybavené čtyřkolky pro složky IZS, ať už jde o Policii, hasiče či komunál. Návštěvníci zde najdou i speciální příslušenství pro pracovní čtyřkolky a UTV.

Triumph s novými twiny i scramblery

Triumph Divize společnosti DK auto-moto představí v Letňanech hned pět nových modelů. Mezi novinky bude patřit Street Twin a Speed Twin, Street Scrambler, Scrambler 1200 XC a Scrambler 1200 XE.

Nový výkonnější dvouválec Street Twin je designován pro maximální zážitek a přináší sílu bonnevillu s ještě větším kroutícím momentem a novými first-in-class technologiemi.

Nový Speed Twin s motorem 1200cc je navržen jako úplně nový standard dynamičnosti a jízdních schopností. Speed Twin s podvozkem vysoké specifikace, s vylepšeným nastavením, dostupnou jezdeckou pozicí, pokročilým brzdným systémem a vzrušující dodávkou výkonu, obhajuje své místo jako nová ikona výkonných motocyklů Triumph.

Zrozen pro svobodu a zábavu – takový slogan doprovází zcela nový Triumph Street Scrambler s posíleným motorem 900cc a opravdovými off-road ambicemi. Nová řada Scrambler 1200 představuje ultimátní kombinaci dvouválcového motoru Bonneville, ve své třídě vedoucí technologii, nádherný styl a originální design tvořený jedinečnou DNA. Tento motocykl poskytuje vše potřebné, abyste vaši zábavu na něm povýšili až na nejvyšší, vzrušující level na silnici i v off-roadu.

Více na triumphczech.cz/motocykly.

Yuki – plně vybavené enduro za příznivou cenu

„Novinek jsme si připravili pro letošní rok opravdu hodně. Za zmínku stojí např. motocykl ve stylu scrambler - Yuki 125i Vox. Je to moderní motorka vybavená multifunkčním displejem, LED osvětlením a komfortním podvozkem,“ zve návštěvníky obchodní a marketingový manažer YUKI Jakub Špaček ze společnosti PYRAMIDA Průhonice.

Na jejich expozici najdeme i další novinku, Jde o Yuki 125i XTR, což je plně vybavené enduro. Motorka má padáky, cestovní plexi, boční kufry a Top Case. „Cena pro naše zákazníky je příznivá. Za takto vybavenou motorku nezaplatí klient více než 65 tisíc korun,“ doplňuje manažer.

Doplňky, příslušenství, servis a ty věci kolem...

Nově se na českém trhu objevuje značka Star Brite . 

Značka Star brite® nabízí celosvětově přípravky vyrobené z nejlepších surovin dle nejnovějších technologií pro čištění a údržbu aut a motocyklů, lodí, karavanů, včetně motorových olejů a aditiva do nafty a benzínu společně s kvalitním čisticím příslušenstvím.

Star tron krom jiných přípravků vyrábí enzymy pro zkvalitnění paliva - pro jeho uchování přes zimu nebo oživení po zimě. Poradí i s vodním kondenzátem. Star Tron Gasoline Additive pomáhá tím, že rozptýlí vodu v palivu do submikronových kapek, které jsou bezpečně zpracovány a vypuzeny během normálního chodu motoru. Většina přípravků je ekologicky šetrná a biologicky rozložitelná. Aby mohly produkty nést značku Star brite®, prochází přísným testováním. Můžete si být jistí, že pokud zvolíte výrobek značky Star brite®, dostanete přípravek nejvyšší kvality.

Více informací: www.starbrite.cz