Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Motosalon 2024 - novinky Benelli, SYM. Keeway

Marek Olbert, redakce MotoRoute, 1.3.2024

Nevima Group má hodně velký výstavní prostor. Aby ne, když na něm má několik různých značek motocyklů a skútrů. 

Je zde vystaveno několik aktuálně vyráběných motocyklů, dostupných prakticky hned, ale jsou zde i novinky, na které bude nutné si chvíli ještě počkat. Benelli toho má hodně BN125, TNT125, LEONCINO 125, IMPERIALE 400, LEONCINO 500 TRAIL, 502C, TRK 502, TRK 502X, LEONCINO 800, LEONCINO 800 TRAIL, BKX 300, BKX 300S a samozřejmě TRK 702X v několika barevných variantách. 

Z těch "nedostupných" je tady mooooc zajímavý kousek MBP T1002VX. Vlajková loď kategorie silničně cestovních endur, model MBP T1002V, je výkonný cestovní motocykl s motorem se dvěma válci do V a obsahem motoru 997 ccm a výkonem 70 kW, který je stavěný tak, aby zdolával velké vzdálenosti i nezpevněné cesty. Přichází s řadou nových technologií a špičkových komponentů, které zpříjemní jízdu, mezi ně patří třeba světlomet X-Vertical se speciálním tvarem LED prvků, 21litrová palivová nádrž, kvalitní brzdy J.JUAN, bezdušové kola 17″/19″ a drátěným výpletem a další.

Z těch dostupných tady je moc pěkný adventure strojek ze stáje SWM. Cestovní enduro SWM superdual T byl navržen pro pohodlí a jízdní vlastnosti bez ohledu na povrch vozovky. Jeho 19″/17″ kola poskytují lepší pocit a ovladatelnost na vozovce, jejich odolná drátěná konstrukce umožní dobrý výkon i v terénu. Výkonný jednoválec o objemu 600 cm3 je vybaven vyvažovací hřídelí, aby byly dlouhé dny v sedle pohodlnější, a bezchybný systém dodávky paliva EFI poskytuje skvělou odezvu na plyn bez rázů a prodlev. Tento dobře vybavený motor poskytuje dostatek výkonu – 40 kW, ať už ho vezmete kamkoli, kde využijete i offroadové ABS s možností úplného vypnutí. Model Superdual T 600 je v základu vybaven mlhovkami, zadním nosičem, padacími rámy, krytem motoru, kryty rukou a plexi štítkem. Je tedy kompletně připraven na jakoukoli dobrodružnou cestu bez nutnosti pořizování dovýbavy.

Ne zcela na okraj... Společnost NEVIMA GROUP se nově stala importérem značek Brixton Motorcycles, Malaguti a Motron. Konkrétně značka Brixton je synonymem pro originální design, eleganci, výkon, a především špičkovou kvalitu. Každý model Brixton přináší dobré jízdní vlastnosti, spojuje moderní technologie s klasickým stylem, čímž by mohla oslovit široké spektrum moto nadšenců. Motocykly Brixton jsou pro rok 2024 nabízeny v pěti výrobních řadách, a to od třídy 125 ccm přes 250tky až k velmi oblíbené řadě Crossfire s obsahem 500 ccm. Absolutní špičkou a zároveň novinkou 2024 je motocykl Brixton Cromwell 1200 X. Jde o motocykl klasického vzhledu, ale nabitým moderními technologiemi a špičkovými komponenty. 

Všechny motorky jsou tady vystaveny, tak se přijďte podívat.