Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Motosalon 2024 - novinky CFMOTO

Marek Olbert, redakce MotoRoute, 1.3.2024

CFMOTO zabírá velký kus výstavní plochy a představuje širokou škálu motocyklů a čtyřkolek.

Přestože je náš magazín primárně zaměřen na motocykly, sám za sebe se zastavuju v sekci čtyřkolek a koukám na model TERROX 400.  Fakt hezká čtyřkolka, čisté tvary, skvělý posez a ergonomie. V neposlední řadě skvělá cena 119.990 Kč. Na takové to pojíždění kolem by byla fajn a možná by s ní mohla jezdit i přítelkyně. Na motorku ji nedostanu, to už vím, čtyřkolka by na ni mohla působit bezpečněji. No uvidíme... 

CFMOTO Gladiator Z950 Sport XL taky vypadá velmi dobře. V této kategorii je to designový unikát. Agresivní sportovní vzhled, prodloužený podvozek, zvětšený interiér pro 4-člennou posádku se snadným přístupem ke každému sedadlu a další...

Je zde k vidění i model CFMOTO Gladiator X850, kdy při jeho nákupu teď máte v akci doplňky v ceně až 18 170 Kč, což je přední plexisklo, zadní box a přední rám. 

 

A motorky ? Jejda, tady jich je...

Přijďte, uvidíte sami. A třeba uvidíte i Jardu Šímu a Pavla Lišku :-)

Motorek je fakt mnoho, ale pro naši redakci asi nejvíc zajímavý model stojí pěkně v čele, viditelný ze všech stran a s informací, že je nominovaný na motocykl roku. Lehkonohé cenduro CFMOTO 450 MT má pohonnou jednotku, která potvrzuje své kvality v sesterských modelech 450SR a 450NK. Motor byl pro potřeby modelu 450MT upraven s důrazem na průběh kroutícího momentu ve středních otáčkách, má 2 vyvažovací hřídele, které výrazně snižují vibrace motoru a jsou jedním z klíčových prvků jízdního komfortu. Digitalizace se nezastavila ani u tohoto modelu, takže jednoduchost, přehlednost, čitelnost za každých podmínek, to je 5″ TFT displej, který zobrazuje všechny důležité jízdní údaje. A jestli má terénní ambice? Sedím na něm, motorka je pocitově vysoká, ale drží v nepadacím rámu,, takže manipulace není možná. Vzhled je však velmi svěží, lehký a cedulka udává hmotnost 168 kg. Zdvihy vpředu a vzadu 200mm, 21″ přední kolo a 18″ zadní kolo jednoznačně ukazují, že jízda mimo zpevněné silnice bude velkou zábavou a pro tento účel 450MT určitě bylo vyrobeno. Předpokládaná cena 155.990 Kč. 

Velmi jednoduše vyřešeno seřizování větrného štítku, skvělá ergonomie, vizuálně pohodlné sedadlo adekvátně účelu motocyklu. Přijďte, posuďte sami, protože u dealerů bude tahle motorka k vidění asi až někdy v červnu.