Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Motosalon 2024 - novinky Harley-Davidson

redakce MotoRoute, Harley-Davidson, 1.3.2024

Harley-Davidson® představuje nejnovější motocykly pro rok 2024 na Motosalonu, který se koná na brněnském výstavišti od čtvrtka 29. února do neděle 3. března. Veletrh je příležitostí pro nadšence značky vidět širokou škálu motocyklů této ikonické americké značky.

V unikátní expozici v pavilonu P, představuje Harley-Davidson řadu Grand American Touring, včetně zcela nových modelů Road Glide™ a Street Glide™, a slaví 25. výročí řady Harley-Davidson CVO™ díky exkluzivnímu uvedení modelů CVO™ Road Glide™ ST a CVO™ Pan America™, které byly veřejnosti odhaleny teprve před několika týdny. Na všechny příznivce značky čekají vedle naprostých novinek i aktuální motocykly z řad Cruiser, Sport a Adventure Touring.

Jedním z největších překvapení je slavnostní odhalení stavby s názvem Public Enemy, vycházející z motocyklu Harley-Davidson Low Rider™ ST. Majitelem a iniciátorem celého projektu je Pepa Sršeň. Motivací tohoto projektu jsou nejen americké závody King of the Baggers, ale i Pepova snaha celoživotně bořit mýty o motocyklech a zároveň učit motorkáře, jak jezdit správně a bezpečně. Ve spolupráci s Harley-Davidson a předními českými staviteli Funk Soul Brothers, LP Custom, DNX Motoshop a Müller Café Racers nechal svůj Low Rider™ ST odlehčit o úctyhodných 52 kg a upravit dle svých představ a potřeb. Již nyní se můžeme těšit, až s ním Pepa vyrazí na silnici i závodní dráhu, a ukáže všem, co se dá vyždímat z motocyklu Harley-Davidson.

Dalším hitem expozice je i oceňovaný Adventure Touring model Pan America 1250™ Special, který byl představen spolu se speciálními hosty Gregem a Elou Kedziorovými, z dua Screw It. Let’s Ride. Ti na tomto motocyklu nedávno absolvovali velkolepou cestu napříč Severní Amerikou, Jižní Amerikou a Evropou, při které najeli úctyhodných 99 000 km. Jejich dobrodružství trvalo 568 dní a zahrnovalo 29 zemí, v přepočtu tak dvakrát objeli celou zeměkouli, čtyřikrát překročili rovník a dvakrát polární kruh. To vše na jednom jediném stroji Pan America™ 1250 Special.

Značka představuje také kolekci Harley-Davidson® MotorClothes® v rámci speciálních módních přehlídek. Ty umožní návštěvníkům vidět nejnovější řadu oblečení, inspirovanou závodní historií a americkým životním stylem, která je už nyní k dispozici u autorizovaných dealerů. Přehlídky se budou konat dvakrát denně, po dobu 3 dnů.

Motosalon 2024 je pro Harley-Davidson první akcí roku v České republice, ale rozhodně není poslední. Značka se totiž připravuje na rok plný zážitků a akcí, aby byli všichni nadšenci do H-D i jezdci spokojeni. Harley on Tour Demo Experience Truck, který fanouškům nabízí možnost vyzkoušet si zdarma 20 modelů Harley-Davidson, zavítá do ČR od května do října a zastaví se u všech dealerů Harley-Davidson v Praze, Plzni, Brně, Hradci Králové a Ostravě. Od 30. srpna do 1. září navíc na Výstavišti v pražských Holešovicích oslaví své 12. výročí každoroční Prague Harley Days / All American Fest. Akce nabídne vzrušující program plný aktivit a zábavy, jako je tradiční spanilá jízda, výstava motocyklů, custom bike show, demo jízdy, koncerty a aktivity pro rodiny s dětmi. Bližší informace, včetně odkazu na prodej vstupenek, naleznete na www.harleydays.cz.