Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Motosalon 2024 - novinky HONDA

Marek Olbert, redakce MotoRoute, 1.3.2024

Motocykly Honda jsou tradičně zastoupeny v hojném počtu. Ať už čistě silniční modely, silniční turistické, jako vlajková loď GoldWing, enduro motocykly, naháče a nechybí ani MX speciály.

Kdo taky nechybí je Dominika Gawliczková, která loni cestovala za krásami Saudské Arábie na stroji Honda Super Cub. Značka Honda je už dlouho partnerem cestovatelského dobrodružství Dominiky, tak ji na stánku Hondy určitě potkáte taky. 

Mezi novými modely nechybí, ještě se nevyrábějící CB1000 Hornet :-)

Je tady nový litrový Fireblade,  CBR600RR, pochopitelně i nová Africa Twin s 19" kolem vpředu a samozřejmě nechybí pětistovky Hornet 500, NX500 a CBR500R. Mimochodem NX500 moc pěkná motorka. Od pohledu poměrně robustní Honda NX500 je určena do města i pro dobrodružství mimo asfaltové silnice. Z boku vypadá jako cenduro, odpružení s delším zdvihem, světlá výška 180 mm, nové lehčí ráfky, to vše umožňuje nejen městský provoz, ale možnost mnohem více jezdit po šototlinách za městem i mnohem dále. Palivová nádrž o objemu 17,7 l poskytne velmi slušný dojezd, kdy podobné motory umí jezdit do 5 litrů na sto kilometrů. Cestování prospěje uvolněná jízdní pozice a širší řídítka. A jako bonus dostanete s motorkou 5" plnobarevný TFT displej, který nabízí plnou konektivitu prostřednictvím aplikace Honda RoadSync app. Jako první ve své třídě umožní tento model s vašim chytrým telefonem se systémem Android a iOS během jízdy využívat navigaci na displeji.

Několik zde vystavených motorek bude k dispozici na letošní akci MOTOTESTCAMP v Soběslavi 18.-19. května.

Pokud vám tento termín nevyhovuje, další možností jsou dvě plánované akce Honda Test Days 2024, kdy jedna je v Nižboru 27. - 28. dubna a druhá u brněnského autodromu 4. - 5. května.. 

Odkaz na registrační formulář bude koncem března na stránkách www.honda.cz/motorcycles.html

 

Letos novš pro své zákazníky, tedy majitele motocyklů a skútrů Honda, importér připravil kurzy bezpečné jízdy, ideální pro začátečníky s nedostatkem zkušeností. Termíny jednotlivých kurzů budou oznámeny na oficiálních stránkách importéra a jeho sociálních sítích na konci března. 

www.facebook.com/moto.honda.cz