Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Největší sraz CFMOTO v Evropě

CFMOTO a redakce MotoRoute, 19. 9. 2023

Ve stejném termínu, kdy jsme na Slovensku pořádali 1. Stretnutie motocestovateľov SK/CZ, probíhal v Rožnově pod Radhoštěm 4. CFMOTO motosraz, který se hned prvním dnem stal největší v Evropě.

Tato jedinečná mezinárodní česko-slovenská akce má sice teprve 4. ročník, ale to nic nemění na tom, že se stala největší akcí komunity majitelů motocyklů CFMOTO v Evropě. Důležité je také to, že akce byla limitována počtem 220 registrací účastníků, což se ale nedalo v reálném čase zastavit, protože bez registrace přišlo mnoho lidí, které jsme do areálu prostě nemohli nepustit - měli velký zájem o testování motocyklů CFMOTO.

 

Samo to nejde...

Společnost Journeyman CZ s.r.o. je dovozcem CFMOTO pro Českou a Slovenskou republiku a již několik let po sobě patří mezi 10 nejlepších prodejců CFMOTO na světě. V nabídce a následném prodeji motocyklů dosahuje velmi zajímavých úspěchů, což dokazují i oficiální statistiky prodejů. Portfolio motocyklů díky spolupráci KTMR2R - CFMOTO v současné době dosahuje až 18 různých modelů, a to před výstavou EICMA, kde budou představeny další modely.

 

Motosraz, který vlastně není běžný motosraz

Kdo očekává tvrdou hudbu a slečnu v mokrém tričku, ten ji nedostane. To ale neznamená, že o zábavu není postaráno, jen v jiném stylu. Během pátku a soboty si mohli účastníci najednou užít buď v party stanu, nebo v kempu spoustu hodnotného programu - kromě volných testovacích jízd motocyklů ((během dvou dnů bylo k dispozici 12 modelů, včetně 4 TOP novinek: 800MT Explore, 800NK, 450NK a 700MT Premium) čekal na ně zábavný, ale i poučný program.

A víte, jak funguje tombola na CFMOTO srazu? Lístek do tomboly si nekoupíte a po oba večery můžete vyhrát spoustu velmi hodnotných věcí. Jednoduše dostanete při registraci lístek do tomboly a jen čekáte na výhru, ale lístků do tomboly bylo tolik, že lístky došly a tým CFMOTO jednoduše rozdal nové lístky, aby soutěž pokračovala.

 

Workshopy, prezentace, cestopisy... nejen materiální věci mají hodnotu.

To je to, co chce organizační tým CFMOTO věnovat všem. Kromě toho se účastníci během prezentace dozvěděli informace, které běžný člověk uvidí až na výstavě EICMA. Eduard (obchodní a marketingový ředitel Journeyman CZ ČR/SR) a Honza (obchodní manažer motocyklů CFMOTO) se vrátili z Číny jen pár dní před setkáním a přivezli opravdu velmi žhavé informace.

 

A na srazu samozřejmě nesmí chybět partneři, cestovatelé, ambasadoři CFMOTO:

Jaroslav Šíma  a jeho 100 000 km na 800MT – jak to všechno začalo, proběhlo, kde na světě motorka byla a co se s ní stalo.

Veronika Hankocyová a její Wonderwomenracing team – aby se vědělo, že holky umí jezdit na motorce stejně dobře jako kluci a jak šlape CFMOTO 300NK v její motoškole

Michal „Indy“ Dokoupil všem ukázal o čem jsou závody TT Isle of Man a jak často překvapí frekventanty motoškoly na CFMOTO 300

...a Marek Slobodník, ten je na světě opravdu jen jeden.

Všichni se těšili na jeho českou premiéru z letošního roku. INDODIESEL NA CESTE z Indie, která byla v jeho podání jedinečná. Když skončil své vystoupení, potlesk nebral konce... 

 

Náučné / informační workshopy:

Kuba Nevřala ve spolupráci Auto-Moto Dohnal” - zájemcům přehledně ukázali řadu důležitých věcí, které by měl motorkář znát, ale také to, jak se přes zimu udržet v kondici.

Součástí prezentace tohoto týmu byla i odborná ukázka první pomoci.

DEVOLD – jak se správně oblékat nejen na jízdu na motocyklu, ale i na pěší túry v přírodě.

Throttle Punks – jak správně pečovat o motocykl.

Helite AIRBAG – Bláznivá ukázka toho, jak může nafouknutý airbag odolat ostrému ostří obří sekery.

 

Spanilá CFMOTO jízda

Vyznačovala se skvělým počasím, klikatou trasou přes 2 horské hřebeny a užili si ji jezdci na 106 motocyklech. 

 

Na závěr čísla a poděkování

Celého srazu se zúčastnilo 233 účastníků, 158 motocyklů a na výjížďce bylo 106 motocyklů. 

Děkujeme všem účastníkům a také obchodním partnerům a partnerům srazu. 

Atmosféra, kterou všichni vytvořili, byla úžasná... Ano, tohle vůbec není obyčejný sraz motocyklů.

 

Za rok se akce bude určitě opakovat. Sledujte www.cfmoto.cz nebo sociální sítě.