Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Nová Kawasaki Ninja ZX-10R 2016 se inspiruje závodním strojem

Kawasaki, 9.9.2015

V letošní sezóně MS superbiků Kawa zatím nemilosrdně drtí konkurenci, a tak není divu, že chce úspěchy na závodní trati přetavit i do prodejů sériového sportovního modelu Ninja ZX-10R. Značka brzy odhalí nový model tohoto stroje pro rok 2016, jenž bude v mnohém inspirován závodními motocykly, na nichž jezdí Tom Sykes a Jonathan Rea.

Nová Ninja dostane možná jemné, ale o to účinější vylepšení v aerodynamice kapotáže, dále výrazně upgradovaný podvozek a brzdový systém. Motocykl bude představen novinářům v říjnu ve španělské Barceloně, zatím výrobce odhalil jen jednu "tajuplnou" fotografii.

Vedoucí projektu Yoshimoto Matsuda k motocyklu řekl: “Není to kompletně nová konstrukce, neboť současná Ninja ZX-10R je vynikající základ, z něhož jsme vycházeli. U nového modelu jsme se soustředili na celkové vylepšení konstrukce a výkonových parametrů. Na výsledek jsme pyšní, znamená totiž výrazný pokrok v oblasti podvozku i výkonu motoru, stejně jako platformu pro zavedení nových sofistikovaných asistentů a technologií. Vstupy pro vývojové oddělení dodal Kawasaki Racing Team a jeho jezdci, Jonathan Rea a Tom Sykes."