Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Novinky CFMOTO na EICMA 2023

Marek Olbert, redakce MotoRoute, CFMOTO, 13.11.2023

CFMOTO vzbudilo na EICMA 2023 hodně emocí a ukázalo svůj potenciál. 

VISION IN MOTION pro vyvolání emocí: CFMOTO se objevilo ve velkých sálech Fiera Milano na 80. EICMA show. Společnost z Hangzhou v Číně a jedna z nejrychleji rostoucích značek v oboru s obrovskou mezinárodní expanzí a rychle se měnícím produktovým portfoliem. Tisková konference zmáčkla tlačítko „START“ na programu EICMA společnosti CFMOTO a udala tón, když na pódiu blikala světla s Markusem Ferchem, viceprezidentem prodeje pro Evropu, a Carlesem Solsonou, ředitelem designu, kteří odhalili nový produkční model a koncepty. 

KONCEPT 125NK

Rodina NK je připravena přivítat nového člena. S CONCEPT 125NK je CFMOTO připraveno zaplnit prázdnotu v segmentu 125 ccm smělou, odvážnou a jedinečnou vizí dokonalého zábavného stroje. Naháč pro další generaci jezdců, kteří rádi jezdí svižně i s menšími motory, jak říka CFMOTO, jsou připraveni na Cut The Edge.

KONCEPT MT-X: Explorer Machine

MT-X CONCEPT je manifestem „X“ dobrodružství, kterým je třeba čelit, když se soustředíte na high-tech vizi, zatímco žijete současnou dobu v nepřetržitém pohybu. Jedinečný styl grafiky a barev dávají tu správnou osobitost schopnému stroji, jako je koncept MT-X: oktanová barva je synonymem dobrodružství, vyzrálého přístupu k novým výzvám, zatímco fluo akcentem je závodní duch CFMOTO, který se upustil od zábavné a neomezené zkoumání.

Svalnatou příď charakterizuje full LED světlomet, zatímco vertikální 8” TFT dotyková obrazovka je inspirována navigační věží rallye motocyklů. Také plovoucí boční křídla přímo připomínají dobrodružné motocykly, které poznamenaly éru pouštních závodů. 21” přední kolo, vysoká světlá výška a zvýšený zdvih odpružení jsou klíčové vlastnosti pro překonání každé překážky na cestě. Zadní panely, ploché sedadlo jezdce a štíhlá záď jsou charakteristické rysy off-roadové DNA vrozené konceptu MT-X.  

Každý designový prvek hraje klíčovou roli pro dokonalé zapuštění palivové nádrže, umístěné níže ve srovnání s ostatními produkty MT. Velké množství paliva uloženého na správném místě účinně snižuje těžiště, optimalizuje celkovou rovnováhu a zlepšuje zážitek z jízdy za každých podmínek. Žádné hranice nemohou omezit neomezenou vlnu dobrodružství ultimátního stroje Explorer.

My v redakci doufáme, že CFMOTO nezůstane jen u konceptu, tohle je moc zajímavá motorka. 

 

Motor 675: První tříválcový motor vyvinutý společností CFMOTO

Tříválcová pohonná jednotka o objemu 675 ccm je zcela nový vlastní projekt s nízkou hmotností, vysokou odolností, rychlým zrychlením (díky nízké setrvačnosti kliky) a hladkým chodem (díky kluzné spojce FCC), kterým CFMOTO  vybaví nové modely v roce 2024. Motor bude dodávat maximální točivý moment 68 Nm při 8250 ot./min., maximální výkon bude přes 100 koní a navíc dosáhne maxima 12300 ot./min. 

 

 450MT: Off-road dobrodružství 

Osvědčený a úspěšný paralelní dvouválec CFMOTO o objemu 449 ccm byl vyladěn a vypilován pro zábavu a vzrušení z dobrodružné jízdy. Motor 450MT poskytuje výkon 32,5 kW při 8500 ot./min a 44 Nm při 6250 ot./min, zatímco dva vyvažovací hřídele zlepšují plynulost odezvy plynu a výrazně snižují vibrace. Díky 270° klikovému hřídeli nadchne uživatele charakteristický zvuk motoru. To také zlepšuje jízdní zážitky, zvlášť když vezmeme v úvahu i suchou váhu 175 kg. 

Ovladatelnost na silnici i v terénu je podpořena zdvihem 200 mm, který nabízí odpružení KYB, nastavitelné v předpětí a na 20 úrovních tlumení. Ergonomie je vyladěna tak, aby poskytovala pohodlí při jízdě na větrných silnicích, ale také zaručovala plnou kontrolu na nejdrsnějších trailech s vysoko zahnutými řídítky. 

Terénní duše motocyklu je vyjádřena technickými specifikacemi 90/90-21” přední a 140/70-18” zadní kolo, světlá výška 220 mm a výška sedla 820 mm (800 mm s volitelným sedlem).

Pro zlepšení terénních schopností lze dvoukanálové ABS BOSCH vypnout na zadním kole pomocí vyhrazeného tlačítka na řídítkách. Systém BOSCH TCS lze také odpojit pomocí 5” TFT barevného displeje s připojením Bluetooth. 

800NK GP: Připraveno vyrazit na trať

Nejvýkonnější naháč CFMOTO z řady NK je naplněn ambicemi a podstatou závodního projektu Moto3™ společnosti CFMOTO jako součásti MotoGP™. 800NK GP je připraven vyrazit na trať se sportovní jízdní pozicí a špičkovými technickými prvky od stejných dodavatelů, kteří podporují závodní tým.

Od pneumatik po brzdy, špičkové nastavitelné odpružení, nasouvací výfuk, zvednuté stupačky, snížená řídítka, CNC díly, ochranu vidlice a kyvné vidlice a konfiguraci s jedním sedlem. Vše na NK GP je orientováno na závody, nejen speciální nátěr Moto3™, který přináší Cut The Edge na závodní dráhu.  

Vlastní práce: CL-C LOW RIDE a CL-X SPIRIT

Novinky pokračují i v rodině CL: 450CL-C se poprvé objevuje na evropské půdě. Nový model „Cool Life Cruising“ CFMOTO je podporován řadou 700CL-X. Inovace jsou pro CFMOTO hlavní prioritou, ale také výraz a design: proto se zrodila Custom Works. Díky nejlepším řemeslným technikám v celém motocyklovém průmyslu se CL-C LOW RIDE a CL-X SPIRIT objevují na EICMA 2023. 

CL-C LOW RIDE přebírá všechny jasné stylistické prvky řady CL-C a přináší zcela nový styl. Agresivní vzhledOW RIDE je umocněn dvojitým výfukovým systémem, zatímco kryt motoru připomíná akcentní barvu kolem celého motocyklu. Palivová nádrž CL-C tradičního tvaru kapky byla pochromována a upravena.

Ducha scrambleru posílí nový vyšší, dvojitý výfuk, který sedí pod nově profilovaným sedlem s přepracovaným tvarem a vysoce kvalitní kůží. Další součástí přestavby jsou paprsková kola s terénními pneumatikami. Vylepšené odpružení a brzdy udržují emoce scrambleru díky speciálnímu laku karoserie, který dokonale zvýrazňuje trubkový rám. 

UFORCE E CONCEPT: Inspirováno přírodou, poháněno inovacemi

UFORCE E CONCEPT je elektrická vizualizace, která se snadno hodí k ostatním konvenčním modelům. Výkon, praktičnost, prostor, spolehlivost a robustnost jsou běžnými vlastnostmi UFORCE, ale „E“ přidává prvek šetrný k životnímu prostředí a zároveň umožní, abyste se dostali tam, kam potřebujete. Robustní, ale futuristický design zdůrazňuje vynikající výkon pro tažení a užitečné zatížení a elektrický pohon je tichý a nenáročný na údržbu. 

 „Doba se rychle vyvíjí a my také. Naší vizí bylo a je stát se prémiovou globální značkou powersportů. K dosažení vize se řídíme jasnou strategií globalizace, elektrifikace a konektivity. řekl Markus Ferch, viceprezident prodeje CFMOTO pro Evropu. Snaha o dokonalost se nezpomalí ani neustane. CFMOTO založilo značku a nyní pálí na všechny válce, aby zůstalo věrné inovativní podstatě. Vynikající vozidla, prvotřídní kvalita a emotivní design a nápady pomáhají firmě být vidět, slyšet a být součástí každodenního života a mobility.

Sledujte stránky www.cfmoto.cz a sledujte další novinky.