Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Nový Royal Enfield Classic 350

Royal Enfield a redakce MotoRoute, 1.9.2021

Royal Enfield je od roku 1901 symbolem odolnosti, cílevědomé dlouhověkosti a autenticity. Zachovává dědictví stavby jednoduchých, harmonických motocyklů spojením tradičního řemeslného zpracování s moderní technologií a vytváření čistých motocyklových zážitků.

Dnes, ve svém 120. roce existence, Royal Enfield představí na domácím indickém trhu svůj ikonický motocykl Classic uvedením zcela nového modelu Royal Enfield Classic 350 - nadčasový motocykl přepracovaný tak, aby splňoval moderní ambice.

Inspiraci designu řady Classic lze datovat až do roku 1948 s průkopnickým modelem Royal Enfield Model G2. Ten sloužil jako silná inspirace v designu velmi populárního modelu Classic 500, který byl uveden na trh v roce 2008 a prodával se až do roku 2020, kdy musela být výroba spolehlivého motoru UCE 500 zastavena kvůli emisním limitům. Během 12 let bylo vyrobeno více než 3 miliony kusů modelu Classic 500, jež si vybudovaly neuvěřitelné vlastní dědictví - a nyní je nový Classic 350 připraven převzít štafetu a dále stavět na této legendě.

Siddhartha Lal, generální ředitel společnosti Eicher Motors Ltd., když hovořil o dědictví modelu Classic a komentoval uvedení zcela nového modelu Royal Enfield Classic 350, řekl:

„Classic uvedený na trh v roce 2008 byl moderní a schopný motocykl, který symbolizoval nadčasový poválečný styl z rozkvětu britského motocyklového průmyslu. Jeho podmanivý designový jazyk a jednoduchost ve spojení se spolehlivostí, katapultoval Classic na celosvětovou popularitu a pokračoval v předefinování segmentu motocyklů střední objemové kategorie (250–750 ccm).
Věnovali jsme velkou pozornost každému aspektu motocyklu, od jeho ohromujícího vzhledu, přes dokonalost dílů a kontaktních bodů až po jeho bezchybný jezdecký výkon. Motor je super hladký, intuitivně reaguje a je poutavý a má to nádherné vrčení při akceleraci. Zcela nový podvozek poskytuje při jízdě obrovskou jistotu, jistou ovladatelnost a agilní brzdění. Motocykl se cítí pod kontrolou a dobře se chová v těsných zatáčkách. Motocykl je bezpochyby špičkou ve své třídě a poskytujte neuvěřitelně vytříbenou radost z jízdy.
Napříč naší historií jsme byli důslední v naší snaze stavět nadčasové, krásné motocykly, s nimiž je zábava jezdit, a nový Classic 350 v tom pokračuje. Zcela nový Classic 350 spojuje tento typický retro design s moderním a vytříbeným zážitkem z jízdy. Jsme přesvědčeni, že zcela nový Classic 350 znovu globálně předefinuje prostor střední objemové kategorie motocyklů “

Nový Classic 350, poháněný moderním jednoválcovým motorem o objemu 349 cm3 chlazeným vzduchem, který byl nedávno uveden v modelu Meteor 350, přináší novou úroveň pohodlí, plynulosti a kultivovanosti. Classic 350 generuje výkon 20,2 k při 6100 ot./min a točivý moment 27 Nm při 4000 ot./min.

S primárním vyvažovacím hřídelem, který snižuje vibrace, se znovuzrozený Classic 350 cítí na silnici hladký a dobře vychovaný. Řazení je ostré, plynulé a uvolněné díky optimalizované pětistupňové převodovce, která zajišťuje silné zrychlení ve městě, a také uvolněnou jízdu cestovní rychlostí. K velké radosti nadšenců Royal Enfield si nový Classic 350 zachovává nezaměnitelný zvuk výfuku.

Classic 350, navržený a vyvinutý týmy designérů a inženýrů ve dvou nejmodernějších technologických centrech společnosti Royal Enfield v Indii a Velké Británii, je produktem skutečné spolupráce napříč kontinenty. Zcela nový podvozek je navržen tak, aby poskytoval vynikající pohodlí a manévrovatelnost. Tužší podvozek podporuje větší jistotu při vyšších rychlostech v zatáčkách a na rovných silnicích se cítí stabilní.

Všechny nové varianty Classic 350 budou vybaveny dvoukanálovým ABS a zadními kotoučovými brzdami. Pro pohodlnější jízdu má nový Classic nová, širší sedla s polstrováním z měkké pěny. Díky zbrusu novým řídítkům byla poloha jízdy upravena, aby se dále zlepšil komfort při zachování známého klasického pocitu. Moderní dotek přináší nový digitálně analogový sdružený přístroj s LCD informačním panelem. Pro usnadnění rychlého nabíjení doplňkového příslušenství na cestách bude pod řídítky k dispozici USB nabíjecí konektor.

Nový Classic 350 bude k dispozici s širokou škálou originálního příslušenství, navrženého a vyvinutého tak, aby doplňovalo jeho všestrannost a zvyšovalo pohodlí, užitečnost a styl. Na příslušenství motocyklu Royal Enfield je poskytována komplexní tříletá záruka a je navrženo, vyvinuto a certifikováno společně s motocyklem. Pro další sebevyjádření byl inspirován modelem Classic 350 výběr jezdeckého vybavení, včetně helem, triček a doplňků pro životní styl.

Nový Classic 350 bude poprvé představen na evropské půdě na letošním veletrhu EICMA v Miláně v listopadu tohoto roku.

Royal Enfield Classic 350