Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Oslavy 110 let H-D v Praze

Harley-Davidson, 4.6.2013

V sobotu 8. června 2013 se v Praze uskuteční dosud největší spanilá jízda Harley-Davidson, retrospektivní výstava motocyklů a multimediální show, která přiblíží značku široké veřejnosti. Organizátor, Harley-Davidson Club Praha, má v plánu pokořit rekord motocyklů jedoucích v koloně. Při plánované zastávce na Jiráskově mostě jim starosta Prahy 5 slavnostně odemkne městskou část. Jízda odstartuje 8. června v 11. hodin z Holešovic. Zúčastnit se jí má více než tisíc strojů Harley-Davidson. Celý den bude k vidění v Tipsport aréně unikátní výstava více než 80 motocyklů Harley-Davidson a od 19 hodin pak multimediální show představení příběhu značky, během níž se bude hrát o opravdového Harleye.
Motocyklisté na strojích Harley-Davidson pořádají spanilou jízdu v rámci letošních jubilejních oslav 110. výročí založení americké motocyklové legendy. Účastníci vyjížďky, kterou pořádá český Harley-Davidson Club Praha, mají v plánu zastávku na Jiráskově mostě. Na motorkáře zde bude čekat Miroslav Zelený, starosta Prahy 5, který motocyklistům slavnostně předá klíč od městské části.
Starosta Zelený k tomu dodává: "Harley Davidson slaví 110. výročí, stejně tak jako letos slavil Smíchov 110. výročí povýšení na město. Rád bych tímto předal klíč a symbolicky milovníkům motorek Harley-Davidson otevřel městskou část Praha 5. Rád bych také všechny pozval na večerní multimediální show, která začne v 19 hodin v pražské Tipsport Areně."
Spanilá jízda se slavnostním předáním klíče od městské části Prahy 5 je součástí českých oslav 110. výročí založení společnosti Harley-Davidson, které nabídnou i unikátní výstavu motocyklů, bikerské hry, soutěž o motocykl H-D a především multimediální show. Akce je určena pro všechny milovníky motorek a jak uvádí hlavní organizátor akce Jaroslav Vavřina, nejedná se o motorkářský sraz, ale spíše o rodinnou akci, během níž se diváci seznámí s příběhem vzniku americké legendy, a každý bude mít příležitost vyhrát opravdový Harley.

Více informací lze nalézt na webových stránkách www.110let.cz.