Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Program bLU cRU společnosti Yamaha

redakce, 12.12017

Originální a hodnotnou myšlenku realizuje společnost Yamaha pro mladé začínající jezdce.

Program bLU cRU zaštítěný společnosti Yamaha připravuje půdu pro příští generaci závodních jezdců.

Program bLU cRU společnosti Yamaha představuje platformu podporující novou generaci mladých jezdeckých talentů na poli silničních i motokrosových závodů. Tato platforma tvoří bezpečné, profesionální prostředí zajišťující podporu, rozvoj a výchovu budoucích špičkových závodníků prostřednictvím nedostižných zkušeností týmu Yamaha Racing.

Platforma bLU cRU je také zastoupena ve všech předních světových závodních disciplínách, do kterých se společnost Yamaha zapojuje. Ambasadory programu bLU cRU se stali špičkoví oficiální jezdci týmu Yamaha Racing ze seriálu mistrovství světa v motokrosu, soutěží Enduro, rallye Dakar, mistrovství světa superbiků a supersportů a vytrvalostních závodů. Tito elitní jezdci jsou příkladem pro budoucí generaci mladých závodníků. Prosazují základní hodnoty závodění a výrobce, například výkonnost, vzdělávání, nadšení pro věc, respekt a udržování dobrého zdravotního stavu a kondice. Atmosféra úspěchu a vystupování na veřejnosti - v médiích a před závodními fanoušky - určuje pravidla pro nastupující generaci bLU cRU. 

Pro mladé a ambiciózní terénní jezdce představuje dokonalý vstup do hierarchie závodů společnosti Yamaha účast v závodech YZ125 bLU cRU Cup. Jezdci účastnící se příslušných národních mistrovství kubatury 125 na strojích Yamaha YZ125 se mohou před sezónou do programu přihlásit. Po přijetí obdrží balíček bLU cRU s řadou výhod, například oděvem z kolekce Yamaha Racing Paddock Blue, sadou samolepek bLU cRU pro své stroje YZ125 a dalšími předměty.

Nejlepší jezdci (maximálně až 44) z národních šampionátů postupují do superfinále YZ125 Cup, což je skutečný mezinárodní závod, který je součástí nejvýznamnější motokrosové události na světě - Monster Energy Motocross of Nations pořádané v Matterley Basin ve Velké Británii. Tři vítěze závodu doplní dvě divoké karty a společně se zúčastní jedinečných kurzů Yamaha Masterclass pod vedením ambasadorů programu bLU cRU. Jeden z jezdců bude vybrán jako člen týmu MJC Yamaha Team a oficiální jezdec pro mistrovství Evropy v roce 2018 v kategorii EMX125.

V roce 2016 proběhla první série závodů YZ125 Cup. Patnáctiletý jezdec Tim Edberg ze Švédska předvedl působivé výkony jak v národním šampionátu, tak v superfinále. Zazářil také v kurzu Masterclass vedeném Davidem Philippaertsem a stal se prvním jezdcem, který absolvoval program bLU cRU pro závodníky na terénních motocyklech. Vydobyl si tak místo v oficiálním týmu MJC Yamaha EMX125 na rok 2017.

V roce 2017 se program bLU cRU rozšiřuje i na asfalt, aby mohly být bohaté zkušenosti týmu Yamaha Racing využity i budoucími hvězdami silničních motocyklových závodů. Šest vybraných nejlepších jezdců, kteří dosáhnou špičkových výsledků v národních nebo mezinárodních šampionátech, postoupí do třídy WSS300 na strojích Yamaha YZF-R3 s plným jezdeckým vybavením programu bLU cRU.

Na konci sezóny 2017 budou ze 14 účastníku školicího programu Masterclass vybráni dva vítězové italského a francouzského závodu R3, které doplní tři jezdci z nizozemského a řeckého poháru R3 a dále dvě divoké karty z italské a francouzské soutěže R3.

Vítězové italského a francouzského závodu R3 si automaticky zajistí úspěšné absolvování kurzu Masterclass a společně s maximálně šesti dalšími jeho absolventy se zúčastní v roce 2018 mistrovství světa supersportů kubatury 300 konaného v rámci světového šampionátu superbiků.

Těchto osm jezdců (2 vítězové + 6 absolventů kurzu Masterclass) získá balíček jezdeckého vybavení R3 bLU cRU určený na podporu mladých jezdců v prostředí mezinárodních závodů. Součástí jsou sady závodních dílů, servisní podpora na trati závodů, kompletní souprava oděvů do boxu a mnoho dalšího. Jezdci se zúčastní vlastní soutěže konané při šampionátu, přičemž vítěz postoupí v hierarchii závodů a stane se členem oficiálního týmu Yamaha STK600 jako oficiální jezdec pro následující sezónu!

Fanoušci budou mít možnost sledovat, jak si nadějní adepti v programu bLU cRU během sezóny vedou, díky pravidelným aktuálním informacím na digitálních kanálech týmu Yamaha Racing, například webových stránkách Yamaha-racing.com a rovněž na sociálních sítích. Informace o registraci také www.yamahamotorsports.com