Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Rallye screen na KTM 790 Adventure od českého výrobce R/G

Rade / Garage, 14.1.2020

RADE/GARAGE se specializují na úpravy endur a zakázkovou výrobu doplňků pro cestovatele. Nyní představují nové rallyové čelní plexi pro jedno z nejpopulárnějších cestovních endurů od KTM.

KTM 790 R je skvělým motocyklem pro objevování světa. Má výkonný, dynamikou oplývající motor, vynikající podvozek a skvělé jízdní vlastnosti. Z našeho pohledu off-roadově zaměřených cestovatelů ale i v tomto případě existuje prostor pro zlepšení.

„Naši zákazníci si přáli lepší ochranu před větrem a možnost bezpečného umístění navigačních zařízení, ani v jedno v sérii ale ani jako příslušenství KTM nedodává. Proto jsme se rozhodli to vyrobit sami,“ upřesňuje okolnosti vzniku žádaného dílu majitel garáže a přední iniciátor off-roadově zaměřeného cestování Radek Frank.

Oboje nyní poskytuje nový R/G rallye windshield.

 

Lepší ochrana proti větru

Udělali jsme několik designových návrhů s otvory pro proudění vzduchu i bez nich. Prototypy jsme vytiskli na 3D tiskárně a pustili se do testování. Hráli jsme si s různými tvary, jezdili jsme v ruzných typech helem a vždy testovalo více jezdců. Po každé změně jsme udělali další 3D tisk a šli zase testovat. Po několika tisíci odjetých kilometrech jsme nalezli tvar, který garantuje výrazně lepší ochranu proti proudění vzduchu než originální štíty.

 

Kvalita materiálu

Při výběru materiálu jsme sáhli po Lexanu, o kterém jsme přesvědčeni, že má pro náš účel lepší vlastnosti než jiné srovnatelné materiály. Poskytuje dostatečnou míru flexibility, odolnosti a zároveň garantuje velmi nízkou hmotnost. Nový R/G rallye screen je samozřejmě zcela kompatibilní s ochrannými kryty světlometů z produkce KTM Power Parts a Touratech.

 

Více prostoru pro navigaci

Další je vlastností, kterou ocení cestovatelé a rallye jezdci je dostatek místa pro uchycení navigačních zařízení (Garmin, tablety, smarphfones). Pro jejich jednoduchou montáž dodáváme ke kitu také hrazdičku sloužící k jejich uchycení. S naším GPS adaptérem se vám tak za plexi vejde jakýkoli standardní držák GPS (pro navigace Garmin, TomTom a další).

 

Snadná instalace a přiměřená cena

Na rozdíl od našich ostatních rallye kitů s výkonnými LED světlomety je montáž tohoto štítu velmi jednoduchá a zabere méně než hodinu – zvládne ji i vaše tchyně. Cena (189 Euro s dopravou) je nastavena tak, aby si zákazníci mohli užít větší pohodlí, aniž by museli snížit rozpočet na svou další expedici.

Více info na www.radegarage.com.