Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Řidičský průkaz od Harley-Davidson

Harley-Davidson, 25.2.2020

Nový rok, nové cíle, nové zážitky. Všichni se už těšíme, až zase budeme sjíždět kilometry silnic za jasného slunce i při chmurné deštivé obloze a sbírat nové zážitky. Teda alespoň my s řidičákem. A ti bez řidičáku? Můžou se těšit taky.

Harley-Davidson proplatí nové řidičské průkazy na velký motocykl!

Motocyklová značka Harley-Davidson přichází se speciální kampaní, která potěší všechny nové držitele řidičského průkazu skupiny A, stejně tak i ty, kteří se na zisk řidičského oprávnění na velký motocykl chystají v letošním roce. Pokud si totiž plánují splnit sen o motocyklu Harley-Davidson ve vlastní garáži a řidičský průkaz získali od května 2019 nebo jej stihnou dokončit do konce letošního roku, bude to právě Harley-Davidson, kdo jim řidičský průkaz a cenu kurzu proplatí!

Vše je naprosto jednoduché. Stačí si pořídit motocykl řady Street, Sportster nebo Softail o objemu 1 746 cm3 a mít k tomu řidičský průkaz na velký motocykl z období od května 2019. Akce navíc platí až do konce letošního roku, a tak může být skvělou motivací, proč se konečně se startem jarní sezóny vrhnout na zisk řidičského oprávnění. Značka následně novému majiteli motocyklu Harley-Davidson proplatí náklady na základní kurz skupiny A, tedy na velký motocykl, až do výše 12 500 Kč

„Jsem rád, že všem novým držitelům řidičského průkazu skupiny A můžeme nabídnout tento zajímavý benefit. S naší dealerskou sítí jsme proto připravili kampaň s názvem Cesta ke svobodě. Všechna naše dealerství budou akceptovat kurz absolvovaný u jakékoli autoškoly po celé ČR. Uvědomujeme si, že nová koncepce zisku řidičského oprávnění na motocykl není nejsnazší, proto chceme všem novým motorkářům přinést alespoň tuto výhodu, a těm, kteří ještě nad pořízením řidičského oprávnění váhají dodat odvahu a poskytnout podporu,” říká Michal Fric, marketingový manažer Harley-Davidson pro střední a východní Evropu.

V Harley-Davidson si zároveň uvědomují, že absolvování a zisk řidičského oprávnění skupiny A není otázkou jednoho měsíce, proto celá kampaň trvá do konce roku 2020. Zahrnuje zisk řidičského oprávnění, tak i dobu, do které si lze motocykl pořídit. Je na čase proměnit sny ve skutečnost a odstartovat svoji cestu ke svobodě.

Tak co jdete do toho? Motorku už máte vybranou? Co takhle nový Harley-Davidson Softail Standard?

Nový model Harley-Davidson® Softail® představuje základní podstatu cruiserů Harley-Davidson: Štíhlý profil ve stylu bobber s výrazným charakterem, dynamickými vlastnostmi rámu Harley-Davidson Softail a razantním zátahem pohonné jednotky Milwaukee-Eight® V-Twin. Model Softail Standard v klasické černé barvě Vivid Black doplněné zářícími chromy a leštěnými povrchy je dokonalým ztělesněním ducha Harley-Davidson.

Kontrast černých a zářících komponentů dává motocyklu Softail Standard výraz, který je minimalistický a současně klasický. Softail Standard je nabízen v jediném barevném provedení, černé Vivid Black, a vyráží na silnice s jednomístným sedlem odhalujícím krátký zadní blatník. Palivová nádrž o objemu 13,3 litru nechává dokonale odhalený motor a rám. Pohonná jednotka přitahuje pozornost k centrální části motocyklu díky temně lakovanému motoru Milwaukee-Eight 107 s leštěnými kryty primáru, ventilů a zapalování. Žebrování hlav válců není zvýrazněné frézováním. Motor nechává ještě víc vyniknout středový prvek, kulatý kryt vzduchového filtru. Výfuk Shotgun s uspořádáním 2-2 s chromovanými kryty a tlumiči perfektně ladí s dlouhým a nízkým profilem motocyklu.

Ocelové ráfky klasických vyplétaných kol (19 palců vepředu a 16 palců vzadu) dostaly díky pochromování zářivou podobu. Při pohledu zepředu zaujmou lakované protektory přední vidlice, leštěné trojité úchyty, leštěný nástavec řídítek a chromované těleso světlometu a směrovky, které také kontrastují s černým tónem Vivid Black. S řídítky „mini-ape“ má jezdec na motocyklu Softail Standard agresivní a zároveň pohodlnou jízdní pozici. Kompaktní elektronický přístrojový budík s digitálním zobrazením na nástavci řídítek ponechává přední část čistou a elegantní.

Spolehlivý základ Softail

Podvozek Harley-Davidson Softail je spolehlivým základem modelu Softail Standard. Ocelový rám je optimalizovaný z hlediska pevnosti a lehké konstrukce. Pevně uchycený motor ještě zvyšuje pevnost rámu. Kyvná vidlice podvozku Softail je navržená tak, aby zaručovala dostatečnou pevnost pro dynamickou jízdu, ale současně zachovávala klasický vzhled hardtailového rámu. Zadní odpružení typu monoshock ponechává tlumič s vinutou pružinou a emulzní technologií skrytý pod sedlem. Předpětí odpružení lze snadno seřídit po sejmutí sedla, takže lze nastavit jízdní vlastnosti přesně podle váhy jezdce. Přední odpružení s dvojitým průtokovým ventilem zlepšuje odezvu řízení, obratnost a brzdný účinek. Kotoučová přední a zadní brzda jsou zárukou spolehlivé reakce brzd. Model Softail Standard je vybavený systémem ABS.

Výkon motoru Milwaukee-Eight

Pohonná jednotka Milwaukee-Eight 107 V-Twin nabízí atraktivní výkon a klasický zvuk a projev motorů Harley-Davidson. Systém s dvojitou vyvažovací hřídelí eliminuje primární vibrace při volnoběžných otáčkách a zvyšuje pohodlí jezdce. Čtyřventilové hlavy válců se zajišťují vysokou kapacitu přívodu vzduchu, moderní konstrukce, duální snímače klepání a cílené chlazení dovolují pracovat s kompresním poměrem 10,0:1 a dosahovat silný točivý moment i výkon. 

Přečtěte si další informace o novinkách značky Harley-Davidson na adrese www.harley-davidson.cz a navštivte expozici Harley-Davidson na výstavě Motosalon 2020 v Brně, hala F, stánek 201 určitě nepřehlédnete.