Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Staráte se správně o svou motorku?

www.svarecky-obchod.cz, 15.10.2020

Staráte se správně o svou motorku? Máme pro vás 3 tipy do chladného počasí

Je jasné, že s příchodem sychravého počasí se na motorce jezdí o něco méně než za slunečných letních dnů. Připravili jsme si pro vás 3 tipy, které jsou spjaty s údržbou motorky během chladného období. Pravidelná péče o vaše jednostopé vozidlo se vám na jaře skutečně vyplatí.

1.    Pravidelná péče o baterii se vyplácí

Když motorka jezdí méně, je potřeba se pravidelně starat o její baterii. Nyní je ideální doba pro to, abyste si mohli pořídit nabíječky. Když budete baterii pravidelně dobíjet, vydrží vám o poznání déle a bude spolehlivá. V případě, že se teplota bude držet okolo bodu mrazu, je ideální motorku přesunout do zděné garáže a alespoň jednou měsíčně dobít její baterku.

2.    Kontrola pneumatik

Jistě pravidelně kontrolujete stav pneumatik. Chladné měsíce jsou ideální nejen pro jejich výměnu, ale také pro pravidelnou péči. Stačí, když motorku postavíte na centrální stojan, aby se pneumatiky nerovnoměrně nezatěžovaly. Důležité je také před každou jízdou kontrolovat stav nahuštění kol. K tomu je ideální používat kompresory, které vám ihned ukážou stav pneumatik. Takto se po celý rok vyplatí starat nejen o pneu u auta, ale také u motorky, kde na kvalitě nahuštění pneumatiky záleží o mnohem více.

3.    Čistá motorka za všech okolností

Jelikož v chladném počasí jezdíme méně, je dobré si po každé jízdě motorku dokonale vyčistit, aby na ní neulpěly zbytky nečistot, které budou narušovat její povrch. Abyste si motorku zachovali čistou i během doby, kdy na ní nejezdíte, zakryjte ji plachtou určenou pro motorky. Nebude se na ní usazovat prach a po celou klidnější sezónu bude chráněná a vždy čistá.

Také se i během doby, kdy na motorce z důvodu nepříznivého počasí nejezdíte, rádi chodíte se svým strojem alespoň pozdravit? Věnujte mu pár minut péče a těšte se na další sezónu.