Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Test: držák mobilu na motorku

26.5.2020

Dnes jsme se zaměřili na test držáků mobilu na motorku. Tyto držáky se skvěle hodí hlavně pro „hobby“ jezdce. Ocení je vaše přítelkyně nebo děti na slabších strojích, skútrech a všech ostatních přibližovadlech, na kterých jde hlavně dostat se z místa A (domov) do místa B (bazén).

 

Mobil nepatří do ruky ani do kapsy

Jsou asi 3 varianty, kam je možné mobil na motorce umístit. Tou první je určitě batoh, nebo jiné zavazadlo, které jezdec má. To je fajn varianta, jediná nevýhoda je, že neuvidíte na displej mobilu a nemůžete tak mobil použít například jako navigaci.

Druhá možnost, kde mobil někdy na silnicích vidíme, je v ruce jezdce. Tak to určitě ne. Mobil za jízdy do ruky nepatří a je to naprosto zbytečný hazard se zdravím (vás i okolí).

A určitě nedoporučujeme ani variantu tři: mobil dát ani do kapsy u kalhot. Nejprve vás tam bude dost nepříjemně tlačit a pak vám jako bonus v zatáčce ještě vypadne a roztříští se na milion kusů.

 

Držáky mobilu na motorku: jak vybrat správný?

Nejlepší variantou umístění telefonu je už zmíněný držák na motorku. Poradíme vám pár tipů, jak vybrat ten správný.
Jako první je třeba vybrat držák s pevným a kvalitním upevněním. Držák musí zvládnout velké zrychlení i rychlou jízdu a přitom zůstat pevně na místě.

U držáku na motorku také oceníte odolnost vůči vlhku a prachu. Nezaskočí vás potom drobné (ani silnější) přeháňky a váš mobil nezničí prach při jízdě po vyschlé polní cestě.

Dále je dobré si předem zjistit, zda obal (pouzdro) je možné od držáku odcvaknout. Není to nezbytná funkce, ale výjimečně ji můžete docenit. Hlavně když bude pršet. To potom stačí mobil i v pouzdru odcvaknout a odnést s sebou, aniž by se váš mobil namočil.

 

Způsob uchycení držáku na stroj

V zásadě existují dva nejběžnější způsoby kam držák na stroj umístit. První variantou je připevnění na zrcátko. Připevní se tak, že se odšroubuje zrcátko, držák má ohebný „krk“ s kovovou ploškou s výřezem na konci. Tato kovová ploška se vloží pod zrcátko a to se opět přišroubuje. Díky flexibilnímu „krku“ držáku je možné ho pak libovolně nasměrovat.

Druhá varianta je upevnění na řídítka. Tady existuje několik způsobů, jak je možné držák na řídítka upevnit. Držáky mohou být opatřené jedním, nebo několika klouby.

Nejde jednoznačně říci, která varianta je lepší a záleží spíše na preferencích majitele. Pokud byste chtěli vidět největší nabídku držáků, doporučujeme podívat se na tento odkaz: DRŽÁKY MOBILU NA MOTORKU, najdete zde nejen všechna pouzdra o kterých je zde řeč, ale hlavně dole pod produkty i podrobný článek a přesné vysvětlení jednotlivých typů držáků, v čem jsou jejich hlavní výhody a případná úskalí.

 

Zvolte správnou velikost

Jako poslední radu přidáváme informaci, že i držáky na motorku je možné pořídit v různých velikostech. Doporučujeme váš mobilní telefon nejprve změřit a podle toho vybrat velikost držáku (označených obvykle jako S, M, L spolu s údaji o rozměrech v centimetrech).

Součástí držáků bývají obvykle pěnové „podklady“. Těmi se mobil v držáku podkládá tak, aby mobil těsně přiléhal na průhledné silikonové okénko držáku. Díky tomu je na displej jednak lépe vidět, ale také je možné mobil i přes okénko příjemně ovládat.

 

Přejeme spoustu najetých kilometrů ve zdraví,

www.promobily.cz
Největší e-shop s mobilním příslušenstvím.