Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

TOURATECH CONNECT Aplikace

Marek Olbert, redakce MotoRoute, Touratech, 10.3.2021

Létající motorky, chytré tempomaty, radary, pomocníci rozjezdu do kopce, konektivita a další motocyklové fičury... Pokrok nezastaviš, proč taky, i proto se BMW chytlo nápadu od značky LEGO a vyrobilo "létající" motorku. 

Alexander Buckan, vedoucí designu vozidel ve společnosti BMW řekl, že jízda na motorce je především o svobodě, a maximální svobodou je pohybovat se kdekoliv. Tím chtěl pozvednout univerzálnost jejich modleu GS Adventure. Ovšem firemní designéři byli pověření vyždímat svou kreativitu a zhmotnit  do reálného produktu BMW vznášedlo značky LEGO.

Nutno říct, že replika vznášedla je jen reklamním prvkem bez možnosti na něm skutečně létat, byť v životní velikosti. Ale kdo ví, budoucnost je otevřena různým nápadům. 

 

Pojďme však do reality. Konektivita chytrého telefonu a motorky přináší mnoho nových možností jak žít se svou motorkou moderněji, jak ji pomoci telefonu lépe "ovládat" a má další aspekty.

Jste soutěživí? Rádi objevujete své možnosti a limity? Zajímá vás, jak se na svém BMW 1200 GSA zlepšujete v náklonech? Vyzkoušejte fajnovou aplikaci od Touratechu.

TOURATECH CONNECT APLIKACE + HARDWARE MODUL PRO BMW 1200GS/GSA LC a 1250GS/GSA

Aplikace zobrazuje desítky zajímavých informací v osmi samostatných segmentech. Můžete sledovat vaše jízdní parametry a porovnávat je s kamarády. Jaký jste měli náklon? Jak jste brzdili? Tohle všechno vám řekne naprosto přesně TOURATECH CONNECT aplikace.

Celkově jde zobrazit více než 60 hodnot a stavů motocyklu a jízdní dynamiky. Parametry zobrazení většiny funkcí jsou přednastavené,  ale uživatel si je může nastavit tak, jak mu bude vyhovovat. Můžete se rozhodnout, jaké údaje chcete vidět, jak mají být zobrazené (velikost údaje) a kde má být datové pole umístěné. V jednom okamžiku si můžete zobrazit až 36 údajů na jedné obrazovce.

Během jízdy můžete nechat zobrazit informace z těchto oblastí:

MOTOR (převod, rychlost, ...)

SVĚTLA (blinkry, brzdové světlo ...)

BRZDY (brzdná síla, přetížení ...)

VYPÍNAČE A PÁČKY (stavy jednotlivých ovládacích prvků, mikrospínače nebo hal senzory, ...)

DYNAMIKA JÍZDY (akcelerace, náklony ...)

EXTRÉMY (prokluz, drifty ...)

SPECIÁLNÍ FUNKCE (řazení převodových stupňů, časy jízdy a běhu motoru, pauzy a přestávky v jízdě ...)

STAVY (tankování, ...)

Hardwarový modul dostává informace přímo ze sběrnice CanBus, nikoliv z omezeného OBD2 interface. Modelově specifický hw modul je připojený přímo do CanBus sběrnice pomocí stávajících konektorů. Celé zapojení je maximálně snadné - plug&play. Není potřeba žádné technické znalosti, zvládne to i technický antitalent.

Aplikace je dostupná ve verzi pro iOS a Android.

TOURATECH CONNECT využívá "Bluetooth Low Energy" konektivitu pro prodloužení doby chodu na baterii. Během chodu aplikace pochopitelně můžete dál používat telefonování nebo navigaci.

TOURATECH CONNECT je stále ve spojení s motocyklem a zaznamenává data jakmile se zapne zapalování a data jdou zobrazit na chytrém telefonu uživatele jak během jízdy, tak po jejím skončení. Systém pracuje kompletně OFFLINE - nepotřebuje žádné spojení s internetem. Pokud vám chybí možnost zobrazení všech možných údajů, tak tohle řešení je něco pro vás - budete nadšení!

V balení najdete všechno potřebné k zapojení:

- Aplikace (licence pro download) pro iOS a Android

- Hardwarový modul

- Adaptérový kabel

- Manuál

Navštivte web Technical Gear Store s dalšími produkty Touratech.