Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Veletrh GO a festival GO Kamera

Jota, 12.1.2011

Na brněnském výstavišti se od čtvrtka 13. ledna do neděle 16. ledna 2011 konají tradiční Mezinárodní veletrhy cestovního ruchu GO a REGIONTOUR, jichž se tradičně zúčastní také Nakladatelství JOTA společně s dlouholetým obchodním partnerem – CK Livingstone.
Ty nejlepší cestopisy a turistické průvodce Rough Guides a Bradt najdete na našem stánku v pavilonu F, číslo 101.

Součástí veletrhů je tradičně také cestovatelský festival GO Kamera, mezi jehož hosty nebudou chybět autoři našich knih – známí cestovatelé: Miloslav Stingl, Vladimír Plešinger, Miroslav Náplava, Petr Horký a Steve Lichtag. Přednášky všech uvedených autorů se uskuteční v Kongresovém centru brněnského výstaviště.

Miloslav Stingl
čtvrtek 14. ledna 2011, 16.00
Cestovatelská legenda, etnolog, spisovatel a znalec indiánských a oceánských kultur. Na svých cestách navštívil 135 států a jeho tři desítky knih byly přeloženy do třiceti cizích jazyků. Řadí se mezi nejvíce překládané české autory. V Nakladatelství JOTA vyšlo: 2012 – Mayové, jejich civilizace a zánik světa; Sex v pěti dílech světa; Tamtamy času (spoluautor).

Miroslav Náplava
čtvrtek 14. ledna 2011, 16.00
Publicista, spisovatel, zakladatel sdružení pro cestopisnou dokumentaci Camera Incognita. Autor a spoluautor desítek dokumentárních filmů a několika knih. V Nakladatelství JOTA vyšlo: Plavby sebevrahů; Cuba Libre (spoluautor).

Vladimír Plešinger
pátek 15. ledna 2011, 20.00
Cestovatel, spisovatel a přírodovědec, jenž žil léta ve Venezuele, Gambii, Středoafrické republice, Tádžikistánu či Peru. Napsal více než stovku časopiseckých článků a několik knih, které soukromě nazývá „pobytopisy“. V Nakladatelství JOTA vyšlo: Kniha Konga a Peru pod kůží.

Petr Horký
sobota 16. ledna 2011, 20.00
Režisér, dokumentarista, spisovatel, zakladatel sdružení pro cestopisnou dokumentaci Camera Incognita, pořadatel cestopisné přehlídky WorldFilm v Praze. Autor asi padesáti dokumentárních filmů (např. cyklus Neznámá země) a autor a spoluautor několika knih. V Nakladatelství JOTA vyšlo: Cuba Libre (spoluautor).

Steve Loveček Lichtag
neděle 17. ledna 2011, 14.00
Filmový režisér, producent a spisovatel, autor mnoha oceňovaných dokumentárních filmů (Carcharias – Velký Bílý; Tanec modrých andělů, Mýtus jménem žralok ad.). Je prezidentem nadace Crystal Planet, zaměřené na ochranu podvodní flory a fauny. V Nakladatelství JOTA vyšlo: Čekání na bílou smrt a Tanec modrých andělů.

Těšíme se na setkání s Vámi na veletrhu GO!