Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Volvo má později v plánu přejít na službu Android Auto

Pledge, 2.8.2021

Elektrifikace vozidel je v současnosti jedním z největších trendů, co se týká automobilového průmyslu. Plynoucím časem na něj reagují i výrobci automobilů. Jedním z posledních, který oznámil smělé plány do budoucna, je společnost Volvo.

Společnost Volvo konkrétně ohlásila, že má v plánu ukončit výrobu konvenčních automobilů do roku 2030 s tím, že po tomto roce soustředění společnosti bude zejména na elektromobily. Jinými slovy to znamená, že od tohoto roku společnost projde z naftových a benzínových elektromobilů, na elektrická vozidla.

Volvo stejně publikovalo i několik náhledů konceptu automobil Volvo Concept Recharge, které se sice nedostane na výrobní linky továrně, ale má ukázat směrem, kterým se společnost chystá vydat.

 

Volvo v budoucnu bude používat Android Auto

Jednou z dalších strategických rozhodnutí společnosti je, že má v plánu opustit svůj vlastní informačně-zábavní systém. Neznamená to však, že nové automobily společnosti, budou "hloupými". Společnost totiž oznámila, že se chystá přejít na technologii Android Auto. V praxi to znamená, že Volvo chce zavést přístup ke službám Google a mnoha dalším aplikacím, které jsou kompatibilní s operačním systémem Android. Uživatelé si tak budou moci například stáhnout aplikacii WhatsApp do mobilu a následně s ním pracovat v rozhraní přizpůsobeném řízení motorových vozidel.

Stejně tak získají přístup i k různým navigacím, jako jsou Waze, Google Mapy, Sigic, a k dalším užitečným aplikacím, které dnes najdeme v obchodě Play. Jde například o kompas do mobilu, různé hudební aplikace, chatovací platformy, hlasový asistenti a podobně. Jinými slovy, Volvo využije ve svých automobilech potenciál Androidu.

Tak či onak, pro koncové uživatele to znamená mnohem širší možnosti spolupráce mezi automobilem a smartphonem. Máme se skutečně na co těšit.

Zdroj: Tisková zpráva, zpracování Pledge