Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Vozte si svou dílnu s sebou

19.3.2021

Vozit si s sebou vlastní dům na kolech, to je sen mnoha cestovatelů, který se dá zhmotnit do podoby obytného vozu. Ale velice užitečné může být i vozit s sebou svoji dílnu, prodejnu, sklad apod.

Pokud jste například řemeslník a jezdíte po zákaznících, bude pro vás dodávka s dílenskou vestavbou obrovským přínosem. Dá se do ní přehledně uložit veškeré nářadí a nástroje, stejně jako různé díly, montážní materiál aj. Není třeba přemýšlet, co nezapomenout naložit a co naopak nechat v dílně, protože dílna je přímo v autě.

Stejně tak dobře dodávka s vestavbou poslouží, jestliže jezdíte po závodech s motorkou nebo autem a potřebujete mít kdekoliv k dispozici servisní dílnu. Výhodou je zejména mobilnost, odpadá neustálé balení a vybalování, zkrátka logistika závodního týmu se zjednoduší, je to pohodlnější a ušetříte spoustu času.

Ačkoliv existuje několik základních typů, vestavby do dodávek se dají různě upravovat a měnit, takže se provádějí takříkajíc na míru, dle individuálních požadavků. Samozřejmě je třeba vždy přihlédnou k velikosti daného auta, konstrukční zátěži atd.

Vestavby se dají použít pro dodávky všech délek (L1, L2, L3) a výšek (H1, H2, H3). Samostatnou kapitolou jsou pak vestavby pro veřejné složky, jako je policie, hasiči apod.

Zajímavá je i možnost kombinovaného využití auta pro pracovní účely a rodinu. Například firma ALFAVARIA Group s. r. o. vyrobila tuto vestavbu pro Volkswagen Multivan na fotografii:

vestavba do dodávky 

Po přidání celovýsuvných zásuvek pod zvýšenou podlahou dobře poslouží jako užitkový vůz, ale přes víkend s ním klidně vezmete na výlet pětičlennou rodinu. Praktické a elegantní…

Vestavby jsou konstruovány tak, aby co nejlépe využily prostor vozidla, přitom jsou díky použití hliníku poměrně lehké a zároveň pevné a trvanlivé.

Možná si řeknete, že v dnešní době všemožných norem a přísných technických kontrol není možné auto jen tak upravovat. Ale není třeba mít obavy – solidní výrobce vestaveb, jako je třeba zmíněná společnost ALFAVARIA Group s. r. o., zajistí i homologaci a zápis do technického průkazu.

A pokud nemáte přesnou představu, co by měla vestavba obsahovat a co je možná zbytečné, poraďte se. Pomohou vám zorientovat se v možnostech, poradí a vestavbu do dodávky kompletně navrhnou.

vestavba Iveco