Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Výstava Motocykl 2023

redakce MotoRoute, ABF, 6.3.2023

Po pětileté pauze zaujala 23. výstava motocyklů, čtyřkolek a příslušenství MOTOCYKL PRAHA mimořádný počet lidí. Na výstaviště PVA EXPO PRAHA dorazilo za stroji světových značek ve dnech 2. až 5. března celkem 57 103 návštěvníků. Výstava, kterou osobně zahájil zvolený prezident Petr Pavel, nabídla přehlídku stovek motocyklových modelů, široké portfolio příslušenství, kolekce motorkářské módy i hvězdné tváře. K unikátnosti přispěla i souběžná akce Bohemian Custom Motorcycles.

Pět hal letňanského výstaviště a celková hrubá výstavní plocha téměř 30 tisíc čtverečních metrů hostily nejpoutavější expozice 116 vystavovatelů z celkem pěti zemí. V PVA EXPO PRAHA nechyběly světoznámé i tuzemské značky, které prezentovaly novinky mezi modely i legendární stroje.

Návštěvníci měli možnost zhlédnout také jedinečné stroje slavné české značky Böhmerland. Právě v Letňanech navíc došlo k předání prvního kusu této motorky novému majiteli v rámci souběžné akce Bohemian Custom Motorcycles. Ta prezentovala stavby a přestavby motorek od špičkových stavitelů z tuzemska i zahraničí.

Vítězné modely jednotlivých kategorií v soutěži Motocykl roku:

Kategorie ADVENTURE: Triumph Tiger 1200 Rally Explorer

Kategorie CESTOVNÍ: Harley-Davidson Ultra Limited

Kategorie CHOPPER: BMW R 18 Bagger

Kategorie NAHÁČE: DUCATI Diavel V4

Kategorie SKÚTRY: HONDA Forza 350

Kategorie SPORTOVNÍ: BMW M 1000 R

Návštěvníci se během výstavy mohli setkat s kaskadéry a osobnostmi oboru, například s účastníky závodu Rally Dakar Ollie Roučkovou nebo Ondřejem Martincem. Výstavu si nenechali ujít hrdinové cestovatelského seriálu Po jedné stopě Martin Písařík a Igor Brezovar. Podpořit svou oblíbenou značku JAWA přišel i zpěvák Kamil Střihavka. Došlo i na edukaci, Motoškola se postarala o tematické přednášky, k dispozici byly motorky s padacím rámem. Zájemci se zúčastnili besedy s novinářem a cestovatelem Jardou Šímou.

Na venkovní ploše před Vstupní halou II letňanského výstaviště byl všudypřítomný adrenalin. Představil se Adam Peschel a jeho Special Brothers Team, Martin Krátký se svým kaskadérským vystoupením, junior sidecarcross a s ukázkovými lekcemi přijela Akademie BEZPEČNĚ NA MOTORCE. Koho zajímaly skútry, mohl využít testovacích jízd modelů od CLS DEAL nebo od Hondy.

Výstava MOTOCYKL se koná v hlavním městě České republiky vždy jednou za dva roky. Prohlédnout si nejnovější modely světových značek budou moci návštěvníci PVA EXPO PRAHA opět v termínu 6. – 9. 3. 2025. Více informací na www.motopraha.cz.

Na výstavě nechybělo ani příslušenství pro motocykly a samozřejmě i pro motorkáře. 

Výfuky REMUS

Od roku 2018 je výhradním dovozcem výfukových systémů značky REMUS pro ČR i SK společnost DPF-CAT Systems s.r.o. Díky přímé a exkluzivní spolupráci s továrnami REMUS a DTE Systems tato společnost v ČR drží skladem sortiment na desítky oblíbených aktuálních modelů nejen motocyklů, ale i automobilů. Novinkou podzimu 2022 je tlumič výfuku - REMUS 8 – 2.0, který designově navazuje na první generaci nejprodávanějšího typu tlumiče REMUS 8. Luxusní a moderní vzhled eliminuje na minimum nýtované spoje a přináší tak čistý design. Systém byl vyvíjený více než rok a byl dlouze testován a laděn v akustické komoře, díky čemuž vám garantuje nádherný zvuk, přesto zůstává plně kultivovaný. Systém je plně homologovaný nejen po celé EU, ale i v problematických alpských úsecích.

MBW – oblečení

Stálice na českém trhu s motooblečením představila kompletní současnou produkci a několik novinek. Řada LIME se rozrostla o nové modely s reflexními prvky, nové jsou dámské motorkářské kalhoty MIA JEGGINGS nebo HURRICANE kožená pánská moto bunda. Všechny vystavené produkty bylo možné si v kabinkách obléct a vyzkoušet střih při usednutí na motocykl.

Strečové pohodlné dámské jeggíny jsou cestovní vzdušné extrémně pohodlné kalhoty bez membrány ze směsi bavlny, polyesteru, viskózy a elastanu. Jsou extrémně odolné proti oděru, mají

boční a kolenní CE chrániče, které jsou odnímatelné. BUDDY GREEN je pánská třívrstvá textilní moto bunda z řady LIME a pěkné ladí s kalhotami BERET GREEN. Díky reflexnímu materiálu, barvám a výraznému designu budete v bundě Buddy green nepřehlédnutelní!

MotoZem

MotoZem má nejen oblečení, ale i mnoho příslušenství a doplňků. Vyloženě „domácí“ značkou jsou produkty Street Racer, kde je hodně zajímavá vyklápěcí přilba SR V1 s integrovanou sluneční clonou. Po touto značkou MotoZem vyrábí nejen oblečení, ale již zmíněné přilby, rukavice, termoprádlo, chrániče páteře, motozavazadla, boty a různé drobnosti. Oblečení je textilní a kožené, pro holky i kluky.

Wemoto

Vyhlížíte sezónu? Nebo přemýšlíte, co by bylo vhodné udělat pro svou motorku? Stihli jste přes zimu všechno potřebné nebo děláte servis teď? Wemoto má pro všechny (nejen) domácí servisáky připraveny servisní sady a dárkové poukázky. Sady jsou dostupné pro většinu vyráběných i starších motocyklů a obsahují díly pro základní předsezónní servis – olejový a vzduchový filtr, olej a další. A jako dárek ještě dostanete na tuto hotovou sadu stylový látkový batůžek. árkový poukaz je ideální dárek pro každého majitele motorky. Poukaz lze uplatnit pouze v celé hodnotě v rámci jednoho nákupu, taky je možné využít i více poukazů najednou, kdy se jejich hodnota sčítá.

 

Tak za rok se snad potkáme zase v Brně, na výstavě Motosalon 2024.