Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Tiskové zprávy

Yamaha MT-07 získala cenu iF Design Award 2015

Yamaha a redakce MotoRoute, 5.2.2015

 

Yamaha Motor Co., Ltd oznámila, že její produkty, motocykl MT-07 a pomocná motorová kola JWX-2 pro vozíčkáře, získaly "iF design award 2015". Toto celosvětově prestižní ocenění získala Yamaha už loni za motocykl MT-09, tedy letošní je celkově druhé, což není náhoda. Yamaha to s designem myslí vážně.  

Ocenění IF Design Awards uděluje již od roku 1953 mezinárodní organizace Industrie Forum Design Hannover (iF), se sídlem v německém Hannoveru. Každý rok iF oceňuje vynikající design ve třech kategoriích různých průmyslových výrobků z celého světa.

Cenu pro MT07 zdůvodnili tím, že motorka je spojení sportovní vášně a rozumu - MT-07 je motocykl, který přináší jízdní požitek, do města módní styl a vyváženou cenu k celkovému přínosu motorky pro spotřebitele. Motor je výkonný, ale přesto použitelný pro každodenní městské ježdění, motorka je vizuálně lehká, kompaktní a přitom elegantní konstrukce, to vše spolu s vynikající ovladatelností byly důvodu k ocenění.

MT-07 se prodává od roku 2014 především v Evropě, ale také v Severní Americe a Japonsku, a jeho popularita stále roste. Letos možná uděláme redakční test tohoto modelu.

Přídavná motorová kola JWX-2 pomáhají vozíčkářům k překonávání stoupání, nebo drsných povrchů jako je štěrk, koberce, atd... Tedy ulehčují život na vozíčku při jejich každodenním používání. Kola JWX-2 můžou být instalována na různé základní konstrukce, tedy jsou použitelná i v jiných oborech.