Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 1/2010

Redakce, 3.2.2010

zoloft

zoloft onderdewatertoren.nl

MotoRoute 1/2010 vyjde 10.2.

 

Z obsahu:

Když se den vydaří (čtenářská soutěž - 1. místo)
"...Podle instrukcí z netu odbočuji před mostem přes potok vpravo a po lesní cestě za posledním domkem zase vpravo, do kopce a hlouběji do lesa. Ještě že mám tuto motorku, můj bývalý čopřík by tady na těch kořenech měl potíže. Pomalu se do kopce plazím k planince, až stavím u cedulky „Vstup zakázán – staré důlní dílo“. Nechávám motorku u cedule a spouštím se po srázu k zejícímu otvoru, snad vstupu do lomu..."

 


 

 

Pouštní liška na Balkáně - dokončení
"...Cesta se kroutí jako kliková hřídel. Nápisy začínají dvojjazyčně a mešity postupně střídají kostelíky. Po silnici bezstarostně špacíruje želva a my sem tam kličkujeme mezi oslím trusem. Ze zatáčky se na nás vyřítí šílenou rychlostí Mercedes s albánskou značkou a míjí nás o prsa vietnamské ženy..."

 

 

 

 

 

Rozhovor - nový dealer BMW v Praze, společnost invelt
Povídáme si o tom, kam se ubírá nové pražské zastoupení BMW a co chystá pro majitele a příznivce značky.

 

Ligurie
"...Sluníčko, teplo, nádherné počasí. Odjíždíme v půl desáté, protože už známe jízdní řád tunelů směr Moneglia, a míříme do Portofina. Jedeme volně v lehkém letním oblečení. Cesta je skvostná, úzká silnice, moře, skály, útulná poklidná podzimní městečka... Poprvé v životě stojíme frontu na zaparkování motorky..."

 

 

 

 

 

 

Turecko - cestovatelský ráj
"...Než se nadějeme, je tu přeochotný policajt, který někam volá, načež přijíždí policejní auto a už nás k vede k ubytovně. Stejně ochotný majitel se nás ujímá a nic není problém. Policajt i majitel nám pak pomáhají s motorkou pod střechu a jsou tak ochotní a snaživí, až se bojím, že z ní něco urvou. Dopadlo to ale dobře, motorka je celá..."

 

 

 

 

 

Hrady a zámky (Kestřany a Svojšice)

Euboia
"...47 kiláčků zatáčkovitého asfaltu a je tu městečko Prokópi, ve kterém se dáme vpravo na obec Pílio. Tady zase vpravo a jsme tam, kde je dobrodruhům dobře. Začíná tu senzační pobřežní silnice. Asfalt jsme nechali za zády, před námi je prašná úzká cesta, místy vytesaná do skal. Jedna zatáčka za druhou a ještě k tomu stále nahoru a dolů..."

 

Asijská adventura - dokončení
"...Nasedáme a sděluji vojákům, že jedeme dolů do údolí, kde vidím celnici. Nechci tomu věřit, vždyť na straně Tádžikistánu je normální mezinárodní hraniční přechod a ani ve Vídni nás nijak nevarovali, že je tady problém. Vojáci jsou zaražení a překvapení. Cítím jejich pohledy v zádech, ale co je horší, také cítím hlavně samopalů v jejich rukou. Jsou zjevně zaskočení a neví, co mají dělat. Modlím se, aby nestříleli..."

 

 

 

 

Projel jsem Route 66
"...K hranicím Arizony vyrážíme velmi brzy ráno, abychom se vyhnuli velkému vedru. Zastavujeme se v národním parku, který se nachází přímo na Route 66 a má dvě části, Painted Desert se skálami v mnoha různých barevných odstínech a Petrified Forest, kde uvidíme zkamenělé stromy. Jelikož nás přepadl hlad, bylo rozhodnuto, že se najíme „po mexicku“. Navigace nám našla příslušný podnik, a tak jsme si všichni objednali zdejší polévku a světe div se, byla to naše normální dršťková..."