Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 1/2013

Redakce, 5.2.2013

MotoRoute 1/2013 vychází 6.2.2013

Online vydání možno zakoupit již dnes >Publero.com

 

Z obsahu:

Recenze: Nové motomapy severu Itálie

 

 

Přes Bodamské jezero k alsaským hranicímAlsasko-Lotrinsko
"...Jsme v Alsasku, v kraji, kde je úpatí hor do posledního místečka poseto vinicemi, mezi nimiž se nachází bezpočet kouzelných městeček a vesnic s perfektně zachovalou architekturou. A my do jednoho takového míříme.
Eguisheim je městečko, jehož starobylá část je postavená do přesného kruhu, a také ulice opisují stejný kruh. Uprostřed je pak náměstí s kostelem a hradem..."

 

 

 

 

 

Tip na výlet: Sídla Rožmberků v Jihočeském kraji

 

GruzieNapříč Kavkazem, 1. část: Gruzie
"...Celé dopoledne trávíme přesunem do nejkrásnějšího koutu Gruzie.
Svanetie, země Svanů, je divoká, úžasná krajina. Tato odlehlá údolí pod Velkým Kavkazem byla ještě nedávno přístupná pouze v létě. Na trase jsou místa, kde v zimě leží i osm metrů sněhu. Svanové mají svou, i když dnes už málo používanou řeč a své obranné věže. Ani bolševická nadvláda neměla úplnou kontrolu nad tímto etnikem, a to už je co říct..."

 

 

 

 

 

Potopený most
Další díl nepravidelného seriálu o zajímavých mostech.

 

 

 

 

 

 

 

 

ŠpanělskoNeznámé Španělsko, 2. část
"...Pokračujeme do pohoří Sierra de Francia. Je to severní část rozsáhlejší oblasti zvané Las Hurdes. Až donedávna to byl zapomenutý kraj s několika málo středověkými vesničkami a do začátku 20. století tady řádila malárie. V roce 1932 tu slavný režisér Luis Buňuel natočil film Země bez chleba. A traduje se, že když sem přijel v roce 1922 král Alfons XIII. a chtěl mléko do kávy, dali mu mateřské mléko od nějaké ženy, protože jiné neměli..."

 

 

 

 

Jak jsem (ne)jedla ve Španělsku
Povídání o tom, jak se (ne)dá při cestě na motorce ve Španělsku pojíst... 

 

 

 

 

 

 

 

Hrady a zámky
Polná a Radim

 

Usedom a RujanaUsedom a Rujána
"...Prora je opředena mýty i fakty, hlavní a skutečnou informací však zůstává to, že toto skoro dostavěné letovisko mělo sloužit Hitlerovým věrným. Výstavbu čtyři a půl kilometru dlouhého rekreačního komplexu přerušila druhá světová válka. Přesto však dodnes stojí, některé budovy jsou v rekonstrukci a jiné dokonce i funkční. (...)
Jen pár metrů bokem je ještě jedna zajímavost, a to technické muzeum. Na 10 000 metrech čtverečních je spousta pozoruhodných dopravních prostředků, které se jen tak někde nevidí..."

 

 

 

Tip na výlet: Okolo Lipna na Vítkův Hrádek

 

Alpy: ŠtýrskoStyrsko
Nový seriál nám formou textu i map představí zajímavé motorkářské okruhy v Alpách, v prvním díle se podíváme do Štýrska.

 

 

 

 

 

 

 

 

SlovenskoSlovenský tip: Drevené kostolíky a slovensko - poľské pohraničie
Motovýlety u našich východních sousedů

 

 

 

 

 

 

 

 

Za teplem na KrétuKréta
Fotoreportáž


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor