Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 1/2018

Redakce MotoRoute, 2.2.2018

MotoRoute 1/2018 vychází 7. 2. 2018

Online vydání možno zakoupit již 2. 2. >Alza Media online

 

 

 

iKiosk

  

 

 

Z obsahu:

Fantastické Irsko

"...Drobnější silnice, kudy se vracím zpět, je skutečně nádherná. Navíc nikde žádný provoz a o hodně lepší počasí. Mezi kopci si připadám jako v nějakém švýcarském průsmyku. Houkající vláček provozovaný místními najednou vypadá jako Bernina Express. Mávám, troubím, lokomotiva mě zdraví houkáním a děti mi mávají. Ano, líbí se mi tady víc než ve Švýcarsku..."

Irsko

 

Rozhovor: Gabriela Novotná, první česká motorkářka na Dakaru

Gábina se svěřila s podrobnostmi o svém odstoupení z Dakaru 2018, řekla nám o svých začátcích a vůbec mnoho dalších zajímavých věcí.

Rozhovor: Gabriela Novotná

 

Reportáž z rally Dakar 2018

Jaký byl letošní Dakar? Velice tvrdý, náročný, horký, písečný... Podívali jsme se na něho očima přímého účastníka Roberta Blaziuse, člena týmu Moto Racing Group (MRG).

Reportáž z rally Dakar 2018

 

WayAway: Na Bramboře kolem světa - 9. díl (USA)

"...Cestou přespáváme v městečku Fulton u Cindy. Dáma ve věku našich rodičů bydlí v malé maringotce. Už když vybalujeme věci z motorky, tak nám oznamuje, že dnešní noc přečká u svého přítele. My si máme její domek užít plnými doušky. V lednici je spousta jídla a máme si dát vanu. A hlavně, ve skříňce nad televizí má schovanou trávu, kterou prý rozhodně nesmíme zapomenout vyzkoušet. Už jsme na cestách zažili hodně, ale aby nám někdo uvolnil a dal k dispozici celý dům, a ještě nás nabádal, abychom se neupejpali a pili, jedli a kouřili co hrdlo ráčí, tak to jsme vskutku zatím nežrali!"

WayAway: Na Bramboře kolem světa

 

Pojeďte s MotoRoute do Řecka!

Novinka - připravujeme pro vás "moto zájezd" za krásami Řecka.

 

Motocyklové novinky pro rok 2018

Nejdůležitější přírústky v motocestovatelském segmentu.

Motocyklové novinky pro rok 2018

 

Gargano na motorce

Je motorka tvojí neodmyslitelnou součástí? Je to tvůj životní styl? Chtěli bys na ní projet část jižní Itálie, poznat její krajinu a kulturu? Teď je ta správná chvíle!

 

Plakát: Gabriela Novotná

Dakarská závodnice, jak ji možná neznáte.

Plakát: Gabriela Novotná

 

Motovýstava Liberec 2018

Pozvánka na akci do severních Čech.

 

Technické památky

Sazená a Drnov

 

Maroko, 2. díl

"... Hledáme místo, kde se smočit v Atlantiku. To je přece povinnost! Všude jsou však zákazy koupání. Nevíme proč, možná kvůli vlnám, které jsou opravdu trochu větší. Ale co my víme, jaké vlny jsou v Atlantiku normální?
Sjíždíme tedy mimo turistický resort a dostáváme se i s motorkami skoro až k vodě. Hned tam vletíme. Je to fakt sranda, vlny s námi mlátí o zem... to v Chorvatsku není...
Stáčíme se opět směrem k vnitrozemí na město Tafraout. Kousek nad ním má být krásný, několikasetkilometrový okruh skalnatou přírodou. Měli jsme nějaký čas navíc, takže nám nevadilo, že kroužíme. Tohle stálo za to. Pěkná silnice, zatáčky, malý provoz a nádherné výhledy, co víc si přát?"

Maroko

 

NeSkutečný Írán, 1. část

"...Zastavuju v Tabrízu, prvním velkém městě vyměnit peníze. Najít směnárnu je pro cizince téměř nemožné, proto přibržďuju u hloučku lidí a ptám se na cestu. Ve chvilce jsem obklopen davem. Každý chce pomoci, ale nikdo nemluví anglicky. V ten okamžik uprostřed ulice zastavuje auto a z okýnka huláká rozesmátý obličej, jak může pomoc. Vysvětluju situaci a Amír, jak se chlápek představil, mi nabízí, že mě dovede k člověku, co mi peníze vymění. Doprovází mě přes půl města a jako bonus mi domlouvá lepší kurz. Poté mě zve k sobě domů na večeři a dává telefonní číslo, kdybych cokoliv potřeboval. Perfektní uvítání hned první den! Od té chvíle jsem věděl, že se mi tady bude líbit..."

Írán na motorce

 

Bosna a Hercegovina

"...Ve výšce kolem 1 400 metrů byla celkem zima. Dojeli jsme k rozvodněné bystřině a nezbývalo, než přebrodit – vody tak 40 centimetrů. Cesta po těch horských loukách byla ale parádní, nikde nikdo a kupodivu ani ptáci. To nejhorší nás však ještě čekalo, a sice stoupání do sedla 1 720 metrů. Nejdřív trialový výjezd cestou plnou velkých oblázků a pak několik sněhových polí přes celou cestu. První se podařilo objet po trávě kolem (omlouváme se všem rozkvetlým alpinkám, které jsme přejeli), další dvě šlo projet po okraji sněhu a pak už jsme museli sesednout a ve dvou motorky přetlačit. Nejhorší pole nás čekalo až za sedlem.."

 Bosna a Hercegovina