Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 1/2019

Redakce MotoRoute, 5.2.2019

MotoRoute 1/2019 vychází 11. 2. 2019

Online vydání možno zakoupit již 1. 2. >Alza Media online

 

 

 

  

 

Z obsahu:

Za teplem do Afriky

"...Dnešek přinesl dvě nové zkušenosti. Pošmákli jsme si na vynikajícím kuřecím špízu a jízda za tmy po afrických silnicích je opravdu výživná. Senegalští řidiči buď nesvítí, protože nemají čím, nebo používají dálkové. Asi aby ukázali, že jsou něco víc. Do toho všeho se mísí místní chodci. Černoch ve tmě opravdu není vidět, ani když jede na oslovi (pokud se teda neusmívá)..."

Senegal

 

Pojeďte s MotoRoute na enduro výlet do Rumunska!

Letos jsme pro vás připravili další výlet, tentokrát do Rumunska.

S MotoRoute do Rumunska

 

Rozhovor: Ondra Klymčiw o rally Dakar 2019

Jaký byl letošní Dakar? A kam to vše směřuje?

Ondřej Klymčiw Dakar

 

Rujána, Polsko, Rusko, Litva a na závěr Tatry

"...Po cca čtvrthodině čekání ve frontě asi deseti aut na nás mávnul celník k odbavení. A hned se zvesela ptá, jestli jedem taky na fotbal. Říkám, že ne, a tak povídá pasy a vízum. Hned se taky objevily hostesky s propagací jakéhosi mistrovství ve fotbalu, které zrovna probíhalo a daly nám letáček. Potom se objevila další příslušnice a následoval pokus o prohlídku a vybalení všech kufrů. Tak jsem řekl „Ano, hned, dám to stranou, ať nepřekážíme, ja buděm sorok minut otkryvať.“ Tak koukla do horního kufru a povídá: „U vas eto takto vsjo?“ „Da vsjo,“ říkám, tak zakryj povídá a bylo vyřízeno..".

Kaliningrad

 

Ready to Race aneb bruneta na tripu tentokrát v Mattighofenu

Reportáž z továrny KTM

KTM Mattighofen

 

Bosenské šotoliny na Jawách

K "adventure cestování" není potřeba drahá motorka, dá se to zvládnout i na Jawě 350...

Bosenské šotoliny

 

WayAway: Na Bramboře kolem světa - 15. díl (Mexiko)

"...Mezi nekonečnými lány agáve se záhy dozvídáme, že nejde o jen tak ledajaký sukulent. Pravá tequila se vyrábí pouze z jednoho speciálního druhu, tzv. modré agáve. Na poli dále zjišťujeme, jak se agáve pěstuje, a dokonce si zkoušíme vzrostlou rostlinu ručně sklidit. Nutno říci, že je to vážně makačka. Slunce je vysoko a není tu ani trocha stínu, kam by se pracant mohl schovat. Skláníme klobouky před těmi, kteří ještě v dnešních dobách tuto vysokou pichlavou rostlinu ručně sklízí. Odměnou za práci s rýčem je nám pak v destilérce ochutnávka speciální limitované edice zlaté tequily, následované množstvím dalších nespeciálních edic..."

WayAway - na Bramboře kolem světa

 

Technické památky

Střekov a Zubrnice

 

Milan Engel - nejlepší český motorkář na Dakaru 2019

Jak probíhala rally Dakar pro nejlepšího českého jezdce na motorce?

Milan Engel Dakar

 

Návrat do Boloně

...aneb jak se Ducati Monster podívala zpět do továrny, kde ji vyrobili.

 

Motovýlet na Dunajec

"...Větší mlhu jsem nezažil. Dvacet kilometrů jsme na sebe byli nalepeni, abychom se aspoň viděli, granicu panstwa jsem ani nezahlédl, Polsko jsme poznali až podle značek a zimy jak sviňa. Až za Jablonků se rozjasnilo a do Targu jsme pomalu oschli a rozmrzli. Tady se chceme podívat na místní trhy, které se konají nepřetržitě od roku 1487, kdy město získalo právo pořádat jarmarky..."

Dunajec

 

Zuzkou Amerikou, 2. část

"...Od oddělení na severu od 101 na vás nejprve čeká zhruba třičtvrtěhodinová motorkářská nirvána, kdy to klopíte ze strany na stranu a nejdelší rovinka tu má sotva 60 metrů. A je úplně jedno, jestli máte supersport nebo pincka, z kopce si to užijí všichni stejně. Chvílemi jsem tu měl opravdový strach o to, že svůj poddimenzovaný rám Zuzky někde ukroutím a zlomím. Ale duch místa vám přesto nedovolí povolit a brousíte tak gumové stupačky jedna radost. Jakmile se s úsměvem od ucha k uchu vykroutíte ze serpentin, otevře se před vámi Tichý oceán s tyrkysovou barvou, ostrůvky písečných pláží a neskonalou krásou, kam jen vaše oko dohlédne. A tyto výhledy na nekonečný oceán si užíváte desítky kilometrů až do samotného San Franciska..."

Zuzkou Amerikou