Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 1/2020

Redakce MotoRoute, 10.1.2020

MotoRoute 1/2020 vychází 10. 2. 2020

Online vydání možno zakoupit od 3. 2. na alza.cz/mediaMotoRoute klub

Také je k dispozici již od 31. 1. členům MotoRoute klubu

 

 

  

 

Z obsahu:

Z Kostariky do Ekvádoru, 1. část

"...Během výměny Standova čerpadla se povaluji ve stínu a hodnotím dosavadní průběh naší cesty. Jsme v Kostarice 4 dny, ujeli jsme necelých 40 km a dohromady máme za sebou 11 oprav. To dlouhé stání pod širým nebem je pro naši techniku smrtící. Dosavadní průběh mi silně připomíná projekt Around Africa, kdy jsme na Vránách pracovali každý den, aby se dál pohybovaly a vrčely..."

Z Kostariky do Ekvádoru

 

Vyber si trojku! (Alpy)

"...Trasa č. 3 je v knize ta nejdelší a popisovaná pravděpodobně největším počtem superlativů, a přestože jsme kousek před koncem sjeli za jiným cílem, musíme říct jen jedno - nekecali. Připomněla mi naši silnici na Andrlův chlum, která proslula mezinárodními závody automobilů do vrchu (Ústecká 21), ovšem tahle trasa je jako jezdit Andrláky celý den, navíc s bonusem nekončících dechberoucích panoramat. Nejhezčí byly ty úzké klikaté zatáčky projížděné pod plynem na jedničku v náklonu až na kraj Heleniných nových továrních pneumatik.."

Alpy na motorce

 

Martin Písařík a Igor Brezovar jedou Po jedné stopě

Reportáž z dosavadního průběhu výpravy po Africe očima Igora Brezovara. Jaké potíže kluky potkaly, co je překvapilo či zaskočilo?

Martin Písařík a Igor Brezovar jedou Po jedné stopě

 

WayAway: Na Bramboře kolem světa 21 (Mexiko)

"...Po příjezdu zjišťujeme, že jsme dnes v celém areálu takřka jedinými návštěvníky. A tak v přepočtu za asi 80 Kč na osobu máme prakticky celou zatopenou jeskyni sami pro sebe. Tomu říkáme luxus! Blbnutím ve sladké vodě nakonec strávíme takřka celý den. Skáčeme do vody z vysokých útesů, šnorchlujeme, plaveme, houpeme se v sítích... Přesně takhle jsme si ten Yucatán představovali..."

WayAway: Na Bramboře kolem světa 21

 

Rally Dakar 2020 - jaký byl?

Letošní rally Dakar se jelo 5. až 17. ledna premiérově v Saúdské Arábii. Týmy už jsou zpět, a tak jsme se po návratu „zatepla“ zeptali Roberta Blaziuse, člena týmu Orion - MRG, na jeho poznatky a dojmy z této soutěže.

Rally Dakar 2020

 

Jak jsem nedojel na Faro do Portugalska, aneb středoasijský deník, 3. část

"...Skalní město je opravdu impozantní. Sváča na silnici se stavebními dělníky a jedu hledat nocleh v Aspindze. Mám tu zaplacený pokojíček a nikdo v celém městečku neví, kde to je. Lidi mi říkaj, že se bát nemusím a že na ulici mě nenechají, navíc se předhánějí v řečech, kdo z nich má doma víc chlastu. To zas bude večírek..."

Jak jsem nedojel na Faro do Portugalska, aneb středoasijský deník

 

Co skrývá (a nyní odhaluje) Vltava

Patříte-li k těm motorkářům, kteří se rádi projedou i v chladnějším období roku, může se vám hodit popis zajímavých, dočasně přístupných cílů na dně vypuštěné přehrady.

Vypuštěná přehrada Orlík

 

Na Pionýrech do zóny smrti

"...Na závoře byl znak upozorňující na radiaci a vedle velká cedule s oznámením, že za závorou je zakázaná černobylská zóna. Už z loňska jsme věděli, že motorky mají do zóny přísný zákaz. Nikdo vám nevystaví žádné povolení, protože pro motorky prostě neexistuje. Bohužel to pro nás vypadá bledě a budeme se zřejmě muset otočit a objet to. Naštěstí si vzpomenu, že s sebou vezeme z Čech speciální povolení, které by nám mělo zpřístupnit vše. Láhev  moravské slivovice..."

Černobyl - na Pionýrech do zóny smrti

 

Pomáháme na vlastní kůži

Opět vám řeknemě něco k tomu, jak využít svá práva a všechny možnosti, pokud vás postihne dopravní nehoda s následky.

Votum

 

Technické památky

Buškův hamr v Trhových Svinech a barokní kovárna Nové Hrady

 

Pět měsíců po cestách i necestách Jižní Ameriky, 2. část

"...Sjíždím tedy o 2 000 výškových metrů dolů a s klesající výškou přímo úměrně roste teplota a vlhkost vzduchu. Nalézám hostel v městečku Tena uprostřed této části pralesa a po několika pokusech zprovozňuji ventilátor na stěně pokoje, bez něhož by se tady vůbec nedalo spát. Večer leje jako z konve a v noci mě z postele vyhánějí její prudké pohyby, které připomínají turbulenci v letadle. Venku pod přístřeškem už stáli všichni ubytovaní včetně majitelky hostelu a spolu jsme čekali, až zemětřesení přejde..."

Pět měsíců po cestách i necestách Jižní Ameriky