Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 2/2011

Redakce, 6.4.2011

MotoRoute 2/2011 vychází 7.4.2011

 

Z obsahu:

Recenze: Průvodce Korsika a topomapa Zakarpatské oblasti

Skotsko
"...Jen co by kamenem dohodil a zbytek na motorce dojel leží údajně nejmenší destilérka ve Skotsku – Edradour distillery. Parkujeme a jdeme se podívat, jak to ti Skoti dělají. Proces je podobný a stejně voní, jako v našich pálenicích. Místo švestek zkvasí ječmen, dvakrát se to přepálí a pak už lihovina zraje v dubových sudech. Exkurze zahrnovala i malou ochutnávku, což celou prohlídku výrazně polidštilo..."

 

Motosalon 2011

 

Savojské Alpy
"...Pokračujeme přes Oulx do Salbetrand, kam nás poslali místní. Nacházíme ho cestou a má přímo ideální polohu. Slouží jako základna těch, co vyznávají jízdu v přírodě po neasfaltových cestách zcela legálně přístupných. Po informacích načerpaných z německých stránek Alpenrouten a videí z Youtube jsem si připravil tři z nich. V poledne jsme zabydleni a k první Colle Sommelier je to 20 kilometrů po jednosměrné cestě do sedla, kde se dá při dobrých podmínkách vyjet do výšky 3 005 metrů. Cesta je známá pod názvem Stella Alpina..."

 

 

Test: Elektronický roadbook s GPS v jednom - Tripy II
Tahle věcička není jen o tom, že Vás bude navigovat co nejrychleji z místa A do místa B. Tripy II slouží k vedení po těch nejhezčích a nejzajímavějších motorkářských trasách.

 

 

 

 

 

 

Západní Sahara
"...Místními jsme byli v těchto opuštěných oblastech velmi vítáni. Západosahařani, kteří mluví španělsky, jsou roztroušeni v těchto pustinách a každé prohozené slovo s Evropanem je pro ně velká sláva. Hned nás vybavili nezbytnými informacemi, dozásobili vlastnoručně pečeným chlebem a doplnili naše chabé zásoby vody..."

 

 

 

 

Elefantentreffen
"...Ranní hygiena se nekoná. Mínus sedm stupňů, voda v PETkách zmrzla a plynové vařiče odmítají v tomhle mrazu poslušnost. Musíme je znovu a znovu zapalovat. Během dopoledne však vychází opět slunce a v jeho svitu je nám hned lépe. Nahříváme se v něm a vyrážíme na obhlídku terénu. Cítím se zde jako kapr ve vodě. Tolik „magorů“ pohromadě, pomyslím si radostně a opájím se pocitem, že mezi ně také patřím. Obhlížíme motocykly a hledáme inspiraci pro vylepšení našich nápadů na zimní ježdění..."

 

 

 

Zkušenosti: KTM 950/990 Adventure
Co můžete čekat od různých modelů "Edvenčra"? Jaké má klady, jaké jsou nejčastější závady a na co si dát pozor? Více se dozvíte v tomto článku.

 

 

 

 

 

 

Španělsko na skútru... s bouračkou 2. díl
„Vy neumíte španělsky?“ Doktor přešel na koktavou angličtinu, prý budou kontrolovat barvu prstů. Růžová = dobře, černá = špatně. Zatrnulo mi – ještě abych tak přišel o prst. Po očištění prstů se na ně všichni upřeně podívali a po chvíli svorně prohlásili: „No.“ Jaké no? Dobrá barva? „Ano, dobrá,“ uklidňuje mě doktor. „Za dvě hodiny vám to dáme do pořádku.“

 

 

 

Hrady a zámky
Malečov a Žumberk

Test: Titanový survival nůž Nemesis Ti-Card
Drobná, ale praktická specialitka, která se na cestách může hodit.

 

Motovlakem na Sicílii
"...Vyrážíme na vyhlídkovou jízdu dolů. Lávová pole jsou dost rozdílná dle doby vzniku. Liší se barevně, ale i začínajícím porostem. Jedeme jinou silnicí, než jsme přijeli nahoru a přestože to svádí k pěknému svezení, odolávám. Pomalu se suneme se zvednutým hledím dolů a nasáváme atmosféru sopečné krajiny. Paráda!"


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor