Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 2/2013

Redakce, 8.4.2013

MotoRoute 2/2013 vychází 10.4.2013

Online vydání možno zakoupit již dnes >Publero.com

 

Z obsahu:

Recenze: MotoRoute atlas České republiky pro motorkáře

 

 

Napříč Kavkazem, 2. část: ArménieArménie
"...Projíždíme ne zrovna šťavnatou krajinou, ale s příjezdem do horského střediska Diljanu někdo mávl kouzelným proutkem. Lesy, kterými zurčí bystré potoky, stoupáme k ohromnému rezervoáru pitné vody, jezeru Sevan. Má 80 kilometrů délky, 30 kilometrů šířky, je umístěno v nadmořské výšce vrcholu naší Sněžky, to celé zarámováno dvoutisícovými vršky, to jsou parádní hodnoty..."
 

 

 

 

 


Alpy - PfundsAlpy: Pfunds
Pokračování seriálu o trasách a okruzích pro motorkáře v Alpách.

 

 

 

 

 

 

 

 


Léto s Varanem
Dějství první: Na drsném severu

"...U každého takového místa Borre zastavil, chvíli koukal a aniž by spustil oči z dálav, pravil jen: „To je něco, viď..." A já nevěděl, co na to ještě chytrého říct. A tak jsme jen stáli a mlčky koukali na ty dech beroucí scenérie. Nakonec Borre povídá: „Bydlím tu léta, ale na tohle bych se mohl koukat pořád. Nikdy mě to neomrzí.“ A já mu to věřil..."

 

 

 

 

 


Slovenský tip: Zo srdca Liptova na Oravu
"...Vzrušujúca zábava pre milovníkov jednej stopy začína práve za mestom Liptovský Mikuláš smer Liptovská Sielnica. Prekrásna panoramatická cesta miestami dosahuje stúpanie 14%. Je zmesou dlhých tiahlych a ostrých zákrut a krátkych roviniek. Asfaltom sa miestami môže prirovnať k alpským cestám. Patrí medzi najkrajšie panoramatické cesty Slovenska..."

 

 

 


 


Cesta do kolébky voodoo, 1. částAfrika - Ghana, Togo, Benin (Ghana, Togo, Benin)
"...Ochutnali jsme nakyslý nápoj připomínající kvašené švestky, co pijí jako pivo, dostali jsme od šarlatána asi pět různých sypaných nevím co, připomínajících popel asi ze spálených obětních zvířat, který jsme si slízávali z ruky, aby se nám vyhýbalo vše zlé, abychom si nic nezlomili, když spadneme, měli dobré vnitřnosti a žaludek, či nezasáhla nás případná kulka na nás vystřelená. Byl to neuvěřitelný a silný zážitek, jenž se podaří zažít málokomu. Ve finále nás pozvali na slavnost, kde obětovali mladého býka na počest dokončení nového domu v jejich vesnici..."
 

 

 


Ohlédnutí za výstavou MOTOSALON

 


Ovan Jakeš rozhovorRozhovor: Ivan Jakeš, 4. mezi motocykly na dakarské rally

 

 

 

 

 

 

 

 


Tip na výlet: PálavaPálava

 

 

 

 

 

 

 

 

 


LadakhNa Enfieldech do Ladakhu
"...Ujíždíme podél řeky Indus asi dvě stě kilometrů do kláštera Lamayuru, kde provozují jednoduchý hotel pro turisty. Tak tady bydlíme a navštěvujeme modlitby. Vidíme několik obřadů, jejichž smysl jen těžko chápeme a nudíme se na nekonečných modlitbách. Mezi modlitbami si povídáme s mnichy – o životě, o politice, o holkách. Řada mnichů zde není nastálo, ale bývá zvykem, že se mladý muž odebere na rok do kláštera. A tak se tu modlí jeden lékař, jeden stavební inženýr a několik učitelů. Dávám jim propisky, které jsem doma zabavil všem kolegům v kanceláři. Říkám si, jestli to není trapný dar, ale po chvíli z ubikací s řevem vyráží chumel malých mníšků, kreslí si po rukách a mají z propisek obrovskou radost..."


 


Test: Sportovní HD kamera ActionPro SD21 PROTest kamery ActionPro

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Slovenská premiéra: MotoRoute na výstavě MOTOCYKEL


VietnamVietnamem na motorce
"...Cesta, která spojuje bambusové a dřevěné chatrče rozeseté na svazích s terasovitými políčky, se brzy prudce zvedne a zúží do úzkého, ani ne metr a půl širokého chodníku. Z chatrčí na nás přátelsky mávají domorodci, zatímco my se sveřepě potýkáme s třicetiprocentním stoupáním. V nejstrmějších místech často najíždíme do ostrých zatáček nadvakrát a přes kritická místa se vzájemně jistíme..."

 

 

 


 
Hrady a zámky
Seeberg a Litice
 


Krymská smyčka, 1. částKrym
"...Prohlídka je velmi zajímavá hlavně pro fanoušky vojenské techniky....Nejzajímavější je návštěva podzemí, kde se v hloubce 40 metrů nalézalo skryté velitelské stanoviště. Odsud by se odpalovaly rakety na USA z deseti odpalovacích šachet, které se nalézaly v okolí, ale dohromady jich tu bylo stosedmdesátšest! Jarka s Medvědem zasedají do křesel před řídící pulty a průvodce kdesi zapíná napájení. Kontrolky se rozsvěcují a po krátké instruktáži dává příkaz k odpálení raket. Medvěd s Jarkou společně tisknou tlačítka pod krytkami a rozeznívá se klakson. Kontrolky ožívají..."

 

 

 


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor