Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 2/2016

Redakce MotoRoute, 8.4.2016

MotoRoute 2/2016 vychází 7.4.2016

Online vydání možno zakoupit již 1.4. >Alza Media online

 

 

 

iKiosk

  

 

 

Z obsahu:

 

Motosalon 2016
Reportáž z největší české motocyklové výstavy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Around Africa stage 4Around Africa 4
Etiopie, Súdán, Egypt, 1. část

"...Po kamenité cestě stoupáme až do výšky 3 300 m. Každou chvíli stavíme a fotíme úžasné výhledy. Chvíli je jasno a je vidět náhorní plošinu pod námi, zanedlouho připlují mraky a my si užíváme jízdy nad nimi. Konečně také vidíme celé tlupy paviánů dželada, o nichž jsem četl během příprav..."

 

 

 

 

 

 

Schuberth E1Schuberth E1
Podívali jsme se podrobněji na novinku od Schuberthu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KorsikaKorsika - malý světadíl
"...Hned od citadely najíždíme na poměrně úzkou pobřežní silnici, po níž nejezdí žádné náklaďáky ani autobusy. Úsek má asi 30 km a silnice na řadě míst těsně kopíruje skalnaté pobřeží. Rozeklané skalisté výběžky se střídají se zálivy a malými plážemi. Při jízdě máte pocit, že splýváte s pobřežím. Určitě je to jeden z nejhezčích přímořských úseků na tomto výletě..."

 

 

 

 

 

 

Tip na výlet
Berounsko

 

Divokou hranicí Skotska, 1. částSkotsko
"...Zbytek okruhu je pravým balzámem na duši. Jen my, klikatá silnička, pastviny a kamenné ohrady. Nedá se jet moc rychle, a ani to, popravdě, moc nechceme. Couráme se, počumujeme, stavíme na horizontech či výhledech..."

 

 

 

 

 

 

 

 

TripperZábavné cestování s Tripperem
Představujeme nový způsob, jak cestovat. Projekt Tripper ve spolupráci s magazínem MotoRoute podle předem ověřeného konceptu orientačních rally a tzv. tajných závodů ukuchtil novou a chutnější recepturu tematicky zaměřených vyjížděk a výletů (tripů).

 

 

 

 

 

 

 

 

Technické památkyTechnicke pamatky
Vodní velkomlýn Slup a pohraniční opevnění Šatov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jih AfrikyJihem Afriky, 2. část
"...Za chvíli na své Afričce okolo mne přefrčí s Himbkou za zády. Normálně si ho stopla. Teď sedí za ním na motorce jak přišpendlená a křečovitě se ho drží kolem pasu. Její nahé prsy se díky hlince s tukem nesmazatelně zapisují do Jirkovy bundy a její stehna do sedla. Ona křičí blahem i strachem, protože evidentně na motorce ještě nikdy neseděla, neboť při nástupu si zula sandály. Jirka ji veze asi deset kilometrů do další vesnice a je to pro ni určitě zážitek nezapomenutelný a pro něj doslova nesmazatelný..."

 

 

 

 

Test: sportovní kamera Lamax X8 ElectraLamax X8 Electra
Nová kamerka nabízí velice slušné parametry, odolnost a praktičnost za dobrou cenu. Více v testu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitas E-08Mitas E-08
Pokračování seriálu o pneumatikách pro cestovní endura, tentokrát se zaměříme na Mitasky "é-osmičky".

 

 

 

 

 

 

 

 

Vietnam: Tři týdny, dva tisíce kilometrů, jedna noc v džungliVietnam na motorce
"...Rozestavěné silnice, bahno, koleje, díry. Ještě méně dokončené silnice, více bahna, hlubší koleje, větší a hůře viditelné díry. Takhle nějak se to stupňovalo. Vzpomínka na D1 hladila na duši (nevěřil bych, že něco takového někdy řeknu!). K tomu každou chvíli kamion v protisměru. Někdy i dva kamiony v protisměru.
Škarpa (životodárný pruh) však nebyla v horší kondici než samotná silnice, takže člověk ani při vyhýbání se krvežíznivým, čelně se řítícím vehiklům neměl pocit, že opouští pozemní komunikaci druhého vietnamského stupně..."

 

 

 

 

Test vařič dřívkáč Bubák
Jak primitivní! Ale jak účinné!