Normfest

 


Nacházíte se: ÚVODNÍ STRANA / Vyšlo

MotoRoute 3/2011

Redakce, 8.6.2011

MotoRoute 3/2011 vychází 8.6.2011

 

Z obsahu:

Recenze: Na cestě po České republice 2

"Biker friendly" restaurace a ubytování v ČR

Radosti i trable v Íránu
"...Zapadáme do čajovny, pokuřujeme dýmku, relaxujeme, zkoušíme místní internetovou kavárnu a zjišťujeme, že to nebude jako doma. Blokované stránky, rychlost velmi slabá, nakonec se daří poslat první info domů. Pak se ještě dlouho do noci bavíme s novými přáteli o všem možném, pochopitelně anglicky. Kluci se nebojí vyjadřovat politické názory a stížnosti, my máme obavy, aby nás nikdo neslyšel a neměli jsme pak problémy hned první den. Oni nad tím jen mávnou rukou. Shodujeme se, že Írán nás bude určitě bavit..."

 

 

Lepší už to nebude (Alpy)
"...Ohnivá čepel se ujímá vedení a letí jak neřízená střela, Stříťa za ní a já to jistím zezadu. Chvíli si to užívám, přeci jen takhle se člověk nevozí každý den, ale s přibývající nadmořskou výškou ve mně sílí potřeba v klidu si tu nádheru zdokumentovat, a proto zanechávám ty dva ztřeštěné jízdě a u nejbližšího odpočívadla se trhám. To je ale den! Jsem tu sice poněkolikáté, ale takový počásko jsem ještě nevychytal. Obloha bez mráčků, nejen vrcholky pod sněhem, přičemž dole už je krásně zeleno a do zatáčky kolem mě přibržďuje jedna motorka za druhou, jako by je tam někdo posílal, zkrátka motorkářský ráj to na pohled..."

 

Velká libyjská arabská lidová džamahýrie v sedlech motocyklů BMW a KTM
"...Dochází nám pomalu benzín a začínáme si uvědomovat vážnost situace. Ztratit se hned první den v poušti... Věděli jme, že nás náš průvodce jednou najde, otázkou jen bylo kdy a v jakém stavu. Rozhodli jsme se počkat na strategickém místě na vyvýšenině u wádí. Měli jsme zde přehled o průjezdu vozidel na obou stranách údolí, byli jsme na dohled od vysokých dun, okolo kterých jsme ráno mluvili, že pojedeme, a hlavně to bylo kousek od wádí s možností zapálení ohně ze dřeva uschlých keřů..."

 

 

 

Tokijský expres podruhé (Honda VFR 1200F Dual Clutch Transmission)
Na Hondě VFR v provedení s automatickou převodovkou jsme se povozili po České Kanadě. Jak fungovala?

 

 

 

 

 

 

Balaton - dny plné slunce
"...Na motorku se oblékáme jenom nalehko, je krásné počasí, nebe bez mráčku, teplo. Parkujeme přímo v centru a jdeme do přístavu, chceme se projet parníkem po Balatonu. Aspoň na chvíli vyměníme silnice za vodní plochu. Je to sice trochu nuda, ale hodinka tichého rozjímání na palubě s výhledem na šťavnaté mihotající se svahy kopců na břehu se nám docela líbí. K tomu nás osvěžuje studená bríza a kapitán podává sklenku chlazeného balatonského vína…"
 

 

 

 

Motovlakem na Sicílii - dokončení
"...Přesun ke skále nám zpestřila kráva s obrovskými rohy. Uprchla někudy z pastvy a majitel ji džípem s hlasitým troubením hnal po silnici ke vstupu do ohrady. Neměla kam uhnout, tak běžela ostrým klusem proti nám. Krávy jsme potkávali v Alpách či na Korsice docela často, ale toto zvíře bylo vyloženě vystresované, takže nás oba přešel humor. Postavu na odstranění Varadera z cesty měla! Zastavil jsem až na kraji se zmáčknutou spojkou, připraven vyrazit vpřed, kdyby se rozhodla zatočit k nám..."

 

 

 
Hrady a zámky
Blatná a Budyně
 

Odolné mobily: Sonim XP1300 vs. Evolve Predator
Různé odolné telefony už jsou na trhu pár let. Můžete je koupat ve vodě i házet na zem a stále fungují. Avšak co nového přinášejí poslední modely?
 

Z Los Angeles do Las Vegas trochu jinak
"...Ráno vyrážíme dál do Mohavské pouště směrem k Needles a podél Colorada do Bullhead City a Laughlinu. Jsou to menší městečka plná kasin jako ve Vegas, jen trochu levnějších. Nocleh mimo víkend je za super cenu i v těch velkých a blýskavých hotelích..."

 

 

 

 

 

Pěšinou v korunách (Bavorsko)
Zajímavá přírodní atrakce kousek od českých hranic.

 

 

 

 

 

 

 

Test kamery Mini DV MD80
Tahle kamera je opravdu miniaurní, ale dá se vůbec používat?


Vaše názory

K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor